יש לך חשבון בפייסבוק?
באפשרותך להתחבר למערכת באמצעות חשבון ה-facebook שלך. לחץ/י על הכפתור כדי להתחבר.
באישור משרד החינוך
ילדים רבים אינם אוהבים דגים, אבל דינה של הטונה מעט שונה – ופעמים רבות אף אהובה על הילדים.
שימורי טונה הם מקור טוב לחלבון דל שומן.
הטונה מספקת מינרלים וויטמינים רבים כמו: ברזל, מגנזיום, B12, ניאצין, זרחן וסלניום.
חומרים:
2 קופסאות שימורים של טונה (עדיף במים)
ירקות מועדפים קצוצים (כמה שיותר קטן) – מלפפון חמוץ/פלפל קלוי/עגבנייה/בצל/גזר
לפי מספר הסועדים פיתה חצויה לשני חצאים או מיני-פיתה (עדיף מקמח מלא)
קורט מלח
כף גבינה לבנה
מעט שמן זית ומיץ לימון
אופן ההכנה:
יש לערבב בקערה את תכולת הטונה מקופסאות השימורים עם הירקות שנבחרו ונקצצו.
להוסיף את המלח, כף הגבינה, השמן ומיץ הלימון.
לערבב לכדי עיסה אחידה.
למלא את הפיתה (או את חצאי הפיתה) מנה אישית לכל סועד.
כדאי להגיש לצד פרוסות מלפפון ועגבנייה.
שדרוג המנה:
ניתן "לרפד" את הפיתה טרם הכנסת עיסת הטונה ב-2 עלי חסה קרועים באופן גס ו/או פרוסות דקות של עגבניות.
לתוספת ברזל ניתן לקצוץ במעבד מזון 3 פרחי ברוקולי טרי (לא מאודה או מבושל) שטופים היטב. הקיצוץ חייב להיות דק ביותר (לכדי פירורים), ולערבב זאת בעיסה.