אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

לביבות תירס ללחנוכה

לביבות תירס - לחנוכה

מאיה עמית - מערכת אינפוגן | 23.12.2019

מסורת לאכול בחנוכה מאכלים מטוגנים. אין כמו לביבות תירס פשוטות, פריכות וחמות.

 

מעט מרכיבים, 15 דקות הכנה - ויש לכם את זה. 
מתכון מנצח שילדים מאוד אוהבים בשל המתיקות המעודנת שלו.
לביבות כייפיות ופריכות שילדים וגם מבוגרים יאהבו. 
הן טעימות חמות, בטמפרטורת החדר ואפילו קרות. 
מומלץ להגיש עם יוגורט או שמנת חמוצה.

 

מרכיבים

עבור 18 לביבות קטנות

 

‏3 כוסות גרגירי תירס קפואים
‏2 ביצים
‏1/2 כוס פירורי לחם
1/2 1 כוסות (כ-200 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
מלח/פלפל

לטיגון:
שמן צמחי

 

 

אופן ההכנה:

ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה. 
מבשלים את גרגירי התירס במים הרותחים כ-3 דקות, עד שהם רכים. 
מעבירים למסננת ומצננים במשך כ-15 דקות.
‏מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון ומרסקים. 
מעבירים לקערה, ומוסיפים לקערה את הגרגירים השלמים, הביצים, פירורי הלחם, המוצרלה, מלח ופלפל ומערבבים.
אם העיסה רטובה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם.

‏יוצרים מהתערובת לביבות, 
יוצקים שמן צמחי (אפר זית או קנולה) בעומק 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. 
מטגנים את לביבות התירס בכמה מחזורים במשך 3-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. 
מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. 

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

‏אפשר לשמור עד 3 ימים, בכלי אטום במקרר. 
לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.