אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

אוזני המן ביתיות

אוזני המן בייתיות- זיכרון ילדות מתוק

מערכת אינפוגן | 27.02.2017

אוזני המן מתוקות וחמות - זיכרון ילדות של חג הפורים. קל ופשוט להכין בבית, יחד עם הילדים. כך אפשר להתאים זאת לטעמם במגוון שדרוגים

 

וגם תמיד כייף יותר לאכול ולכבד ממה שהכנו בעצמנו (יותר כיף מאוזני המן קנויות).

בנוסף, כך קל לוודא שאין תכולה של אגוזים או צימוקים שיכולים להוות סכנת חנק לקטנטנים.

 

חומרים לבצק:

 

2 כוסות קמח 

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה רכה

1 ביצה

 

חומרים למלית (ראו הערות בסוף המתכון):

 

אפשרות 1 – ממרח חלבה או ממרח תמרים

אפשרות 2 – ממרח נוטלה (יש לוודא מראש אלרגיה לאגוזים)

אפשרות 3 – מלית שוקולד מושקעת (מתכון לאחר הכנת הבצק)

 

אופן ההכנה:

 

שמים בקערה את החמאה והסוכר ומתחילים לערבב.

מוסיפים את הביצה וממשיכים בבחישה.

מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

 

אם הבצק יוצא "לח" או דביק מדי ניתן להוסיף עד חצי כוס נוספת של קמח בהדרגה למיצוק הבצק.

מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח מעט.

 

קורצים מהבצק עיגולים (מומלץ להשתמש בכוס).

במרכז כל עיגול שמים מן המלית הרצויה, בערך כפית, בזהירות לא יותר מדי – שלא יגלוש החוצה בעת האפיה או ידחוק בדפנות האוזן והיא תאבד את צורתה המשולשת.

מרימים את דפנות העיגול משלושה כיוונים כך שנוצרת צורת משולש ומהדקים בפינות.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

לחימום עד להזהבה (כ20- דקות).

מוציאים מהתנור ומניחים לצינון טרם אריזתם או הכנסתם לקופסא (יש לשמור בכלי אטום).

 

לשידרוג אוזן ההמן:

 

ניתן להפוך את הבצק לבצק שוקולד – ע"י הוספת רבע כוס של אבקת משקה בטעם שוקו.

ניתן לזרות במרכז המלית סוכריות צבעוניות שמיועדות לקישוט עוגה.

 

למלית שוקולד מושקעת:

 

75 גרם שוקולד חלב

50 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס פירורי ביסקוויטים - עדיף ביסקוויט בטעם שוקולד (כך נשמר הצבע השוקולדי).

 

אופן ההכנה:

 

מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן או פינג'אן כמעט עד לרתיחה.

מסירים את הסיר מהאש, ומוסיפים את השוקולד (שבור לקוביות).

מערבבים היטב עד לקבלת תמיסה אחידה.

 

מצננים כ15 דקות במקרר,מוסיפים את פירורי הביסקוויטים מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה לגמרי.

מצננים לגמרי במקרר וממלאים את עיגולי הבצק שקרצתם.

 

שימו לב למלית פשוטה שכוללת ממרחים מוכנים: 

 

כדאי להסמיך אותה על מנת שלא תגלוש באפיה.

ניתן לעשות זאת ע"י הוספת פירורי ביסקוויטים או פירורי עוגיות חמאה (יש לוודא שאינן מכילות שברי שקדים או אגוזים).

את ממרח החלבה ניתן להסמיך גם ע"י שערות חלבה.