אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

אוזני המן

אוזני המן במילוי גבינה

ליאור גיל | 14.02.2017

מתכון ייחודי לאוזן המן לא סטנדרטית. עוגיית אוזן המן רעננה ומיוחדת שמשנה קצת את "נוף" אוזני ההמן בחג הפורים.

 

לגיוון בעת אירוח או סתם לפינוק בייתי ולאווירת החג.

 

מתכון חלבי לאוהבי הגבינה המתוקה.

 

חומרים לבצק:

 

3 כוסות קמח רגיל

 

25 גרם שמרים טריים

 

½ כוס סוכר 1 חלמון ביצה (רק הצהוב)

 

100 מ"ל שמנת חמוצה (½ גביע)

 

100 גרם חמאה מומסת

 

180 מ"ל חלב (¾ כוס)

 

חומרים למלית:

 

200 גרם גבינת ריקוטה

 

½ כוס סוכר

 

תבלינים לפי הטעם וההעדפה אישית (ציפורן/הל/קינמון)

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים למיקסר את הקמח, את השמרים ואת הסוכר, מערבבים ערבוב ראשוני במהירות איטית.

מוסיפים את השמנת החמוצה, ואת החלמון.

מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים את החלב ואת החמאה בהדרגה (רצוי לצנן מעט את החמאה, ובמקביל לחמם מעט את החלב לחום פושר).

ממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד שנראה כי נפרד מדפנות הקערה, אך נשאר דבוק לתחתיתה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים בעזרת הידיים מעט - כדקה.

מחזירים לקערה ומכסים במגבת להתפחה למשך שעה וחצי - עד שיכפיל את נפחו.

בינתיים, מכינים המלית:

מערבבים את הגבינה עם הסוכר לעיסה אחידה, ומוסיפים את התבלינים המועדפים שבחרתם.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומרדדים אותו לעובי של 5-6 מילימטר.

קורצים עיגולים בקוטר 9-10 ס''מ בעזרת כוס הפוכה או חותכם עוגיות, ומניחים במרכז העיגול כפית שטוחה של מלית הגבינה על העיגול.

מקפלים כל עיגול לצורה של אוזן המן ומהדקים - אפשר ממש לסגור את אוזן ההמן ולצור מן מאפה "גבינית" קטן ומשולש .

משאירים להתפחה נוספת כ-20 דקות.

מוודאים שלא נפתחו חלק מאוזני ההמן - במידה נדרש מהדקים שוב את צורתם. מכניסים לתנור (שחומם מראש) לחום של 180 מעלות. אופים כ-20 דקות עד להזהבה.

 

הצעות לשדרוג:

 

כדאי למשוח את הבצק בסירופ סוכר לאחר האפייה (להכנה: להמיס כוס סוכר בכוס מים בסיר לצנן מעט לאחר הרתיחה, ומושחים את המאפים לאחר הוצאתם מן התנור).

אפשר לבזוק מעל אוזני ההמן האפיות אבקת סוכר.

ניתן לשלב מעט צימוקים קצוצים או חמוציות חתוכות במלית הגבינה.

לאוהבי השוקולד - ניתן להכניס למלית מעט נטיפי שוקולד (שוקולד צ'יפס).

מתכון לאוזני המן בייתיות - קלות, להכנה מהירה.