יש לך חשבון בפייסבוק?
באפשרותך להתחבר למערכת באמצעות חשבון ה-facebook שלך. לחץ/י על הכפתור כדי להתחבר.
באישור משרד החינוך
6 תפוזים
2 אשכוליות
2 קלמנטינות (קשות)
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
קליפה מגוררת מ 1 לימון
1. קולפים את התפוזים, האשכוליות והקלמטינות ומפרידים ל"פילטים".
עושים את פעולת הקילוף מעל קערה, כדי לאסוף את המיץ שהפירות מפרישים בזמן הקילוף.
2. מניחים את ה"פילטים" במסננת מעל הקערה ומניחים להם להפריש עוד מעט מיץ.
3. מעבירים את המיץ לסיר קטן, ומבשלים עם הסוכר עד שהסוכר נמס >> מסירים מהאש, מאחסנים במקרר למשך 30 דקות.
4. שוברים את הפלחים (ביד) לחצי, ומניחים בכלי הגשה.
5. יוצקים עליהם את הרוטב ומפזרים מעל את קליפת הלימון.
6. מאחסנים במקרר עד להגשה.
**אפשר להכין את הסלט יום או יומיים מראש.