יש לך חשבון בפייסבוק?
באפשרותך להתחבר למערכת באמצעות חשבון ה-facebook שלך. לחץ/י על הכפתור כדי להתחבר.
באישור משרד החינוך
המנה יכולה להתאים אפילו לפעוטות החל מגיל עשרה חודשים, וגם להוריהם הרעבים.
החומרים :
כ- 2 פרפרי חזה עוף טרי (או 4 נתחים)
מעט שמן צמחי למניעת הידבקות בעת צריבת הבשר וסגירתו
החומרים להכנת טחינה:
3/4 כוס טחינה גולמית עדיף משומשום מלא
1.5 כוס מים
מיץ מחצי לימון גדול וטרי
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
חותכים את נתחי חזה העוף לרצועות ברוחב 3-5 ס"מ.
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן צמחי, ומטגנים את רצועות העוף כמספר דקות מכל צד עד שהן מזהיבות מעט.
בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי הטחינה, ומערבבים עד לכדי תערובת אחידה.
אם הרוטב סמיך מדי לטעמכם ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים.
יוצקים את רוטב הטחינה לתוך המחבת על-גבי רצועות העוף, כך שרצועות העוף יכוסו בטחינה.
יש לבשל זאת על אש קטנה עוד כ10 דקות, ולהגיש.
הצעות לשדרוג:
אפשר טרם טיגון רצועות העוף לטגן בצל, להסירו מן המחבת, ולהוסיפו שוב לאחר הוספת הטחינה.
ניתן טרם הוספת רוטב הטחינה להוסיף חצי כוס (עד 3/4 כוס) יין לבן, ולאדות אותו היטב ורק אז להוסיף את הטחינה – האלכוהול מתנדף ונותרת ארומה נעימה.
ניתן לתבל במגוון תבלינים לפי טעמכם האישי (פפריקה מתוקה או כמון וכדומה).
אפשר להוסיף לרוטב הטחינה פטרוזיליה קצוצה (אם לילדכם אין רתיעה מ"עשבים ירוקים").