אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

עוגיות שבלולים

עוגיות שבלולים

מערכת אינפוגן | 13.02.2015

מתכון פשוט וקל... נוח לשתף בו את הקטנטנים והתוצאה מרשימה.

 

חומרים:

2 ביצים גדולות (עדיף XL)  בטמפ' החדר

100 גרם חמאה בטמפ' החדר

1 כוס סוכר לבן (ניתן להמיר בסוכר דמררה, אך לא בסוכר חום)

1/3 כוס מיץ תפוזים

1/2 שקית אבקת אפיה

1/2 שקית סוכר וניל

כוס וחצי (1+1/2) קמח תופח

3 כוסות קמח רגיל

 1-2 כף גדושה של אבקה להכנת משקה בטעם שוקו.

 

 

אופן הכנה:

שמים ומערבבים בקערה את הקמח התופח, סוכר וניל, אבקת האפייה והסוכר ומתחילים לערבב.

מוסיפים את החמאה, מיץ התפוזים והביצים- ממשיכים לערבב.

כאשר את שלוש כוסות הקמח הרגיל מוסיפים בסוף ובהדרגהתוך כדי בחישה וערבוב.

לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד, ולא דביק.

מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בעובי של חצי סנטימטר.

מומלץ לחלק את הבצק ל-2 חלקים (טרם הרידוד, יותר נוח לעבוד בשני חלקים). 

מפזרים בעזרת נפה את אבקת השוקו על-גבי הבצק המרודד.

מגלגלים את הבצק לאורכו ויוצרים מעין "נחש", אותו יש לעטוף בזהירות בניילון נצמד,

ולהניח במקרר למשך כחצי שעה.

לאחר הוצאת הבצק מהמקרר, יש להוריד את הניילון ובעזרת סכין חדה לפרוס (לרוחבו של ה"נחש") 

לעיגולים דקים בעובי עד חצי סנטימטר.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, 

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות, עד לקבלת גוון מוזהב.