יש לך חשבון בפייסבוק?
באפשרותך להתחבר למערכת באמצעות חשבון ה-facebook שלך. לחץ/י על הכפתור כדי להתחבר.
באישור משרד החינוך
כמו הרבה מאפים אחרים ניתן לאפשר לילדים "לשחק" עם הבצק, בחותכנים שונים בצורות שונות, ולהכין לבד את דברי המאפה.
חומרים:
100 גרם קמח לבן (מעט פחות מכוס שלמה)
90 גרם גבינה צהובה טל העמק מגוררת
125 מ"ל חלב
4 כפות חמאה
1כפית אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה ביחד לקערה גדולה.
מוסיפים את החמאה מומסת או מגוררת על-גבי מגררת.
ממליחים בקורט מלח את התערובת ובוחשים.
מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי בחישה – עד לקבלת בצק אחיד.
בוזקים מעט קמח על משטח העבודה, ומרדדים את הבצק עד לקבלת יריעת בצק דקה.
חותכים את הבצק בחותכני עוגיות.
מעבירים לתבנית שרופדה מראש בנייר אפייה (ומעט משומנת).
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות ואופים כ-12 דקות עד להזהבה.
יש לשים לב, תנורים שונים מחממים בעוצמות שונות. אלו עוגיות שנאפות מהר מאוד, ולכן בפעמים הראשונות יש לוודא שלא ישרפו.
מגישים חם (ניתן לקרר לטמפרטורת החדר).
צורות שונות של עוגיות יוצרות פערים בזמן האפייה ככל שהצורה צרה יותר ושטוחה כמו מקלות או נחשים כך העוגייה תאפה מהר יותר (8-10 דקות).
לכן, יש לשים לב ומראש להפריד בין סוגי הצורות לתבניות שונות, ולזכור להוציאן קודם.
טיפים לשדרוג:
ניתן להמיר את הגבינה לצ'דר (באותה כמות).
ניתן להוסיף לבצק תבלינים או עשבי תיבול אהובים (כמו קימל, שומשום, אורגנו, כמון וכדומה).
ניתן להגיש לצד מטבל גבינה לבנה בטעמים ותוספות שונות – ופשוט לטבול.
ניתן לבזוק טרם האפיה מעט גבינה צהובה מגוררת (כ-20 גרם נוספים מאותו סוג גבינה שהוכנס לבצק).