אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

מרק בטטה

מרק כתום שילדים אוהבים

מערכת אינפוגן | 02.01.2017

מרק בצבע כתום עז, במרקם קטיפתי בניחוח של בית. אפילו אפשר לשתף את הקטקנטנים בשלבי הכנתו בזהירות ובהשגחה צמודה.

מרק בצבע כתום עז, במרקם קטיפתי בניחוח של בית.

  

ברור שלמבוגרים זה מעדן חורפי, אך גם הילדים אוהבים אותו בעיקר עם התוספות.

 

אפילו אפשר לשתף את הקטקנטנים בשלבי הכנתו בזהירות ובהשגחה צמודה).

 

המרק יכול להיות מנה ראשונה לארוחה או אפילו מנה עיקרית בפני עצמו, בעיקר עם טוסט מוגש ליד או עם התוספות המומלצות מטה  כמו (פסטה, אטריות או אורז).

 

התוצאה טעימה, משביעה ואפילו מזינה.

 

חומרים:

 

בצל - בצל גדול חתוך לשמניות (כל רבע חתוך לחצי נוסף).

גזר - 3 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים ברוחב של 1-2 ס"מ

תפוח אדמה - 2 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים מחולקים ל 4-6 חתיכות גדולות

בטטה - 3 בטטות קלופות חתוכות ל 8-9 חתיכות גסות כל אחת

שום - 2 שיני שום קלופות מחולקות לשני חצאים

דלעת - רבע ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות

מעט שמן צמחי לטיגון, ותבלינים לתיבול (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

 

שמים מעט שמן בסיר עמוק ומוסיפים את הירקות השונים לפי סדר הופעתם ברשימה שמעלה כאשר כל בין ירק לירק מחכים 2 דקות, ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד.

 

מכסים את הכל במים (כיסוי מלא).

 

מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית, כשהסיר מכוסה.

 

מוסיפים מעט מלח ופלפל, אפשר גם קמצוץ קינמון או כמון (לפי הטעם האישי).

 

טוחנים את כל הירקות בממחה מוט (בלנדר יד) עד שכל הירקות טחונים היטב, ונותר מרקם אחיד.

 

ממשיכים בבישול עוד 10 דקות והמרק מוכן.

 

 

תוספות לשידרוג המרק

 

שקדי מרק – הולך תמיד...

 

ניתן לחתוך בעזרת קולפן רצועות של תפוח אדמה, משמנים את הרצועות במעט שמן זית ושמים בתנור האפיה למשך 10 דקות על חום בינוני בתכנית של גריל עליון (זהירות שלא ישרף). 

ברגעי עצלות אפשר פשוט להפתוח שקית של חטיף צ'יפס מוכן.

 

למי שאוהב אפונה אפשר "להטביע" במרק גרגירי אפונה,

 

אפשרות נוספת היא הכנת פסטה פנה (בצורת צינורות) לפי הוראות היצרן, לאחר שהפסטה מוכנה חותכים כל צינור לשניים או שלושה חלקים, ויש לנו פסטה קצרה שממש נעימה לאכילה בתוך המרק.

 

לקונבנציונאלייים - אפשר גם לשלב עם המרק אטריות או אורז.