אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

עוגיות פצפוצי אורז ותמרים

עוגיות פצפוצי אורז ותמרים

מאיה עמית | 26.08.2016

עוגיות קלות ופשוטות להכנה. טעימות ומתוקות, אהובות על ילדים - אך מתאימות לילדים שכבר לועסים היטב. פשוטות מאוד, הכוללות 15-20 דקות הכנה.

 

הן ללא אפייה, אך דווקא דורשות בישול, ולכן לא רצוי להכינן יחד עם ילדים - אלא עבורם.

 

חומרים:

 

60 גרם חמאה

 

1 כוס סוכר

 

1 כוס תמרים (עדיף מסוג מהג'ול) קצוצים

 

1 ביצה (טרופה)

 

1 כפית תמצית וניל

 

2 ורבע כוסות פצפוצי אורז 

 

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

בסיר גדול על אש נמוכה, ממסים את החמאה. 

 

מסירים מן האש ומוסיפים את הסוכר והתמרים, מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. 

 

מחזירים אל האש וממשיכם בבישול, תוך בחישה מתמדת, למשך 4 דקות.

 

מוסיפים ביצה טרופה, וממשיכים בבישול תוך בחישה.

 

לעורר את כל הזמן ועם קצת מרץ כדי שהביצה תשתלב היטב בתערובת הסוכר וזאת מבלי לטרוף (כדי לא להכניס אוויר). 

 

מוסיפים את הווניל ופצפוצי האורז.

 

מסירים מהאש ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

 

בעזרת שתי כפיות יוצרים צורה של כדור ומניחים בתערובת אבקת הסוכר לכיסוי מלא.

 

מניחים  על מגש להתייצבות הכדור בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.

 

וזהו... בתיאבון.

 

ניתן לשמור במקרר בתוך קופסה סגורה היטב כשבועיים.