אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

מיץ רימונים

מיץ רימון בריא וטעים

מאיה עמית | 29.04.2016

פרי הרימון מזין ובריא הרימון ידוע כאחד מהפרות בעלי הערך התזונתי הגבוה, והוא מכיל מרכיבים רבים המועילים מאוד לבריאותנו.

 

ילדים אוהבים להתבונן בגרגירי הרימון וצבעם האדום העז והבוהק, גם הטעם טעים להם, אך קשה להם להתמודד עם לעיסת הגרעין הלבן שבתוך כל גרגיר ובליעתו.

 

בנוסף טמונה סכנת חנק בגרגירי הרימון החלקלקים, היכולים להישאף לקנה הנשימה, ולכן לא מומלץ לילדים מתחת לגיל חמש לאכול גרגירי רימון.

 

 

מיץ רימון

כיום, ניתן לקנות מיץ רימונים בדוכני המיצים הטבעיים ואף במרכולים. 

יחד עם זאת, ניתן להכין מיץ שכזה בבית.

כדאי לדעת, ניתן לקנות את הרימונים בעונתם ולשמור אותם שלמים או חצויים בהקפאה (או אפילו מופרדים לגרגירים) כחצי שנה.

 

 

מיץ רימונים – האופציה המסורתית

חותכים כל רימון לחצי (לרוחבו), סוחטים אותו במסחטת הדרים רגילה.

 

 

מיץ רימונים – האופציה הטכנולוגית

מפרידים את גרגירי הרימון מקליפת הפרי החיצונית (האדומה) והפנימית (הציפה הלבנה) שוטפים אותם ומכניסים למעבד מזון.

 

במעבד עם להב חיתוך רגילה טוחנים את הגרגירים קבלת עיסה נוזלית מאוד, שנראה כי לא נותרו גרגירים שלמים.

 

מעבירים את העיסה למסננת, עדיף בעלת חרירים קטנים וצפופים, כשתחתה שים קערה או כד לאיסוף הנוזלים. המיץ נוזל מטה, ובמסננת נותרים שיירי הגרעינים שאינם מיועדים לשתייה.

 

 

מיץ רימונים – האופציה החווייתית

טרם הכנת המיץ רצוי להתלבש בהתאם, כלומר להקפיד על בגדי עבודה שיכולים להתלכלך כך שלא תוטרדו מנתזי מיץ הרימון שמכתימים וקשים מאוד להסרה.

 

גם כאן מפרידים את גרגירי הרימון מקליפת הפרי החיצונית (האדומה) והפנימית (הציפה הלבנה) – ניתן לתת לילדים לעשות פעולה זו. דרך נוספת היא לדפוק עם כף  חזק על קליפתו של מחציתו רימון חצוי והגרגירים נופלים מטה, יש המוצאים שיטה זו יעילה ויש המוצאים בהפרדה ידנית כמהירה יותר.

 

שוטפים את הגרגירים, ומעבירים אותם למסננת בעלת חרירים קטנים וצפופים, כאשר מניחים תחת המסננת קערה לאיסוף הנוזלים.

 

בעזרת תחתית של כוס או ספל זכוכית פשוט מועכים את גרגירי הרימון – פעולה מהנה מאוד לילדים. בעצם, משתמשים במסננת ובכוס כמכתש ועלי למעיכת הגרגירים וסחיטתם לכדי מיץ.

 

 

את מיץ הרימון ניתן להשתות מיד או להקפיא.

כדאי לחלק את המיץ לכמויות קטנות -  ולשתות אותו בסמוך מאד למועד ההפשרה.

בכל מקרה, את מיץ הרימונים ניתן לשמור בהקפאה למשך כשנה. לאחר ההפשרה ניתן להשתמש בו חמשך מספר ימים כשהוא שמור בקירור.  

שימו לב כי לא ניתן להקפיא שנית לאחר הפשרה.

 

ניתן להשתמש במיץ הרימון להכנת ארטיק קרח בייתי.

 

 

רעיון נוסף לניצול פרי הרימון הוא הכנת ריבת רימונים:

 

המרכיבים לריבה:

3 כוסות סוכר חום

1 ק"ג של גרגירי רימונים מופרדים מקליפתם

1 כוס מים

½ כוס שקדים טחונים (טחונים דק ממש כמו קמח)

½ לימון פרוס לעיגולים דקים

 

אופן ההכנה:

את הסוכר והמים מחממים בסיר על-גבי אש בינונית תוך ערבוב מתמיד לכדי המסת הסוכר.

לאחר שהסוכר נמס, מכניסים לסיר את גרגירי הרימון השטופים ואת פרוסות הלימון.

בוחשים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.

מוסיפים את השקדים הטחונים, וממשיכים לבשל עוד כ-75 דקות.

זהו... הריבה מוכנה. 

לאחר הקירור מעבירים את הריבה לצנצנת – ושומרים בקירור.