אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

לביבות תירס

לביבות תירס טעימות

מערכת אינפוגן | 16.02.2012

קל להכנה, אפשר לשלב את הילדים בהכנתם. התירס האהוב מקבל מקום של כבוד בארוחת הערב, בצורה של לביבה חמה וטעימה. ילדים ומבוגרים אוהבים ונהנים.

 

כייף לשלב עם מגוון ממרחים: גבינה לבנה, גבינה מלוחה, מיונז וכדומה, לצד ירקות טריים.

 

 

 

מצרכים:

 

400 גרם גרעיני תירס (= 1/2 שקית של גרעיני תירס קפואים)

3 כפות קמח תופח

3 כפות גבינה צהובה מגוררת

1 ביצה

1 כף שמן זית

תיבול מלח ופלפל לפי הטעם

שמן צמחי לטיגון

 

אופן ההכנה:

טוחנים את התירס במעבד מזון, עד לקבלת עיסה בעל מרקם חלק ככל שניתן.

מעבירים את העיסה לקערה ומוסיפים את כל שאר החומרים (קמח, גבינה צהובה, ביצה, שמן זית ותבלינים)

מערבבים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.

מחממים את השמן הצמחי במחבת, כשהוא חם (עולות בועות זעירות).

יוצקים בעזרת כף גדולה ועמוקה מן העיסה למחבת.

הטיגון אורך מספר דקות מכל צד עד להשחמתם של שני הצדדים.

כדאי לספוג את השמן בעזרת נייר סופג מיד עם הוצאת הלביבה מן המחבת.

 

טיפים לשדרוג:

ניתן להמיר כף אחת של גבינה צהובה, בגבינה מלוחה (כדאי להפחית מעט מהמלח).

אפשר לשלב מעט אפונה - תלוי בגיל הילדים ואם הם אוהבים זאת.

 

שתפו

תגובות