אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

לביבות

לביבות תפוחי אדמה

מערכת אינפוגן | 10.12.2016

לביבות תפוחי האדמה טעימות לקטנים ולגדולים, הם מתאימות לאירוח וגם לארוחת ערב צנועה בבית.

 

לביבות תפוחי האדמה טעימות לקטנים ולגדולים.

 

הלביבות מתאימות לארוחת חג לצד הדלקת הנרות, מתאימות לאירוח וגם לארוחת ערב צנועה בבית.

 

בנוסף, ניתן להיעזר בילדים ולהיכן את הבלילה יחד.

 

כמובן – שחייבים לשמור על כללי הזהירות במטבח, בעיקר כאן שמדובר בשימוש בפומפייה ובשמן רותח.

 

ניתן להגיש את הלביבות עם תוספות שונות ורבות החל משמנת חמוצה או גבינה לבנה לצד מחית תפוחי עץ וכל מה שנראה לכם מתאים - ועדיף לאפשר חופש בחירה להצציג מספר אפשרויות לבחירתם של הילדים.

 

 

מרכיבים: 

8-10 תפוחי אדמה בינוניים, ללא קליפתם

2 ביצים גדולות (או 3 קטנות)

1 כוס קמח לבן

חצי כפית אבקת אפייה

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה:

על גבי פומפייה מגררים את תפוחי האדמה. אם משתפים את הילדים בפעולה זו יש לנקוט משנה זהירות, ולא לאפשר להם לעשות זאת לבד ללא השגחה.

ניתן להשיג את אותו מרקם מגורר של תפוחי אדמה, גם בשימוש המגרדת במעבד מזון (וגם אז ניתן לשלב את הילדים בהכנסת פחי תפוחי האדמה – שוב בזהירות רבה ובהשגחת מבוגר בלבד).

 

מניחים במסננת מעל כלי קיבול גדול (קערה או כל כלי דומה), ולוחצים בעזרת הידיים על התערובת כדי להגיר נוזלים, גם בשלב זה הילדים יכולים לעזור.

 

את הגרידה של תפוחי האדמה מכניסים לקערה גדולה ומוסיפים את כל שאר החומרים לפי סדר הופעתם, ומערבבים היטב.

 

יוצקים שמן למחבת טיגון גדולה ומחכים שיתחמם.

 

בעזרת כף לוקחים מן התערובת (כף גדושה) מניחים במחבת, ומשטחים מעט בעזרת הכף.

בשלב זה כדאי להרחיק את הילדים, היות והעיסוק עם שמן רותח מתיז ומסוכן.

 

כאשר הצד התחתון משחים הופכים את הלביבה לצידה השני, כשגם צד זה משחים מוציאים ומניחים על צלחת שעליה נייר סופג.

 

 

הצעות לשידרוג:

1. ניתן לשלב בתערובת 150 גרם גבינה בולגרית או פטה, מגוררת.

2. אפשר להוסיף לתערובת בצל אחד (בינוני) מטוגן מראש ב-2 כפות שמן זית (או שמן צמחי אחר).

3. ניתן להמיר חצי מכמות תפוחי האדמה בבטטות.