אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

משקה קייצי

משקה קייצי - אבטיח קר

מאיה עמית | 02.03.2017

אישה אחת, גרה בתוך אבטיח גדול נורא  היו לה שני שרפרפים וכסא ומנורה

 

 

וחתול שיצוד עכברים היא גידלה בפינה 

ופתאום הסתיימה העונה...

 

(מלים: נורית זרחי, לחן: שלמה גרוניך)

 

 

אין פרי קייצי יותר מאבטיח – קר, מרענן, מרווה ומתוק.

 

קיבצנו מספר מתכונים שונים לשייק אבטיח טעים 

 

כול שצריך זה אבטיח, ממחה (בלנדר) ועוד כמה מרכיבי יסוד.

 

לרוויה...

 

שייק אבטיח –פשוט מתוק

 

מרכיבים:

 

1.5 כוסות (כוס וחצי) של אבטיח חתוך לקוביות

2.5 כוסות (שתיים וחצי) חלב

2 כפיות סוכר לבן

 

אופן ההכנה:

 

שמים את האבטיח והחלב יחד בבלנדר עד שהתערובת חלקה.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד מספר שניות.

מוזגים לכוסות – ומגישים.

 

שייק אבטיח – לימוני

 

מרכיבים:

 

4 כוסות של אבטיח חתוך לקוביות

2 כפות של מיץ לימון טרי

1 כף דבש 

5 קוביות קרח

 

אופן ההכנה:

 

שמים את כל המרכיבים בבלנדר עד שהתערובת חלקה.

מוזגים לכוסות – ומגישים.

 

שייק אבטיח – טרופי קייצי

 

מרכיבים:

 

4 כוסות של אבטיח חתוך לקוביות

1 בננה

מיץ מחצי לימון 

4 קוביות קרח

 

אופן ההכנה:

 

שמים את כל המרכיבים בבלנדר עד שהתערובת חלקה.

מוזגים לכוסות – ומגישים.

 

שייק אבטיח – בניחוח אפרסקי

 

מרכיבים:

 

3 כוסות של אבטיח חתוך לקוביות

100 מ"ל יוגורט בטעם וניל

1 אפרסק ללא קליפה חתוך לקוביות 

4 קוביות קרח

* לשידרוג - ניתן להוסיף כוס תותים (טריים או קפואים)

 

אופן ההכנה:

 

גם כאן, שמים את כל המרכיבים בבלנדר עד שהתערובת חלקה.

מוזגים לכוסות – ומגישים.