אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

לעשות את חנוכה לחג בריא יותר

חנוכה, חנוכה חג מקסים כל כך

איריס גרינשפון - מקדמת בריאות לילדים ומשפחה | 27.11.2018

איריס גרינשפון, שופכת לנו אור על הפיתויים בחג החנוכה, ומציעה פתרון בריא יותר

 

חנוכה- חג האור, בא להוכיח שבכל אחד מאתנו יש אור קטן,
שיכול להפוך לאור גדול אשר מאיר בדרך נס את הסביבה. 
איזה רעיון מהמם!!!


כמה נהדר יהיה לנו, ההורים,
להסתכל על הילד שלנו ולחשוב עליו (בראש בשקט וגם בקול רם) רק דברים טובים.
לומר עליו כמה הוא נפלא ונהדר בדיוק כמו שהוא/היא!
בלי ביקורת, בלי עצבים ובלי לשפוט אותו/ה.
הוא/היא מושלמים בדיוק כמו שהם, כמונו ממש, מושלמים ומלאי אור.


חג החנוכה, כמו כל חג,
הוא כביכול סיבה לצרוך אוכל נוטף שומן וסוכר.
אבל,
המצב בארץ לא מזהיר,
מספר הילדים הסובלים מעודף משקל עולה בהתמדה,
ואפילו סכרת אינה נחלתם של המבוגרים בלבד.
בניגוד למצב שהיה עד לפני 20 שנה - אנחנו עדים לתופעה של סכרת סוג 2,
אשר נגרמת מאכילה לקויה בלבד.


אז מה לעשות?

חוץ מלהסכים איתי, ולהצטער ממש?
הפתרון נעוץ בנו ההורים, המבוגרים האחראיים על התזונה וההרגלים בבית: 
אם רק נסכים לשנות את החשיבה ולהיכנס לתודעה בריאה יותר.
אז נצרוך אוכל טרי וטוב יותר וזה מה שיהיה בבית שלנו.


איך עושים את זה?

אני כאן כדי לעזור:
מעל עשר שנים של ניסיון עם ילדים (שלושת הפרטיים שלנו ואלפי ילדים בישראל) אני מודיעה בשמחה:
אפשר להאכיל את הילדים שלנו יותר טוב! 
אני לא אגיד לכם להפסיק ממתקים, ועכשיו לא לאכול לביבה או סופגנייה.

אפשר, אבל אחרת:

סופגניות ולביבות:
בינינו, השמן שיש בסופגנייה אחת באמת מספיק לשמונה ימים...
תשמעו, זה קשה לא לאכול בכלל אבל תגדירו לעצמכם יעד
נניח, חצי סופגנייה כל יום, או שתי סופגניות לכל החג וכו' בהתאם ליכולתכם, כי זה מדרון תלול ועגלגל.

תאתגרו את עצמכם ותחליטו כמה סופגניות תאכלו.
אתם תעמדו בזה. כן אתם יכולים!

וואלה, יש לנו סופגניות שספוגות בשמן.
זאת כדי שנזכור את נס פך השמן, שהוא באמת נס אז בואו נרגיע עם השמן.


מתכון מתנה

יש לי מתכון מקסים – באווירת החג,
לביבות אפויות ועדיין עסיסיות ונפלאות.
הטריק הוא בצל מטוגן ויוגורט. 
אני מבטיחה שהן טעימות לא פחות מהלביבות השמנוניות שכולנו אוהבים.

המתכון ללביבות משובחות:

  • גזר אחד מגורר
  • בטטה אחת מגוררת או תפוח אדמה גדול מגורר
  • קישוא מגורר וסחוט מנוזלים
  • 1 ביצה L
  • רבע כוס שיבולת שועל דקה או קמח לבחירה
  • רבע כוס יוגורט לבן
  • מלח ופלפל

    אוספים יחד, מגררים, מוסיפים קמח, ביצה ויוגורט, לערבב, ללבב,
    בתבנית עם נייר אפייה משומן מעט (מעט מאוד).
     והופ - לתנור שהתחיל להתחמם כבר על 180 מעלות. 
    לחצי שעה: רבע שעה כל צד. 

  • לגרסה טבעונית: חצי גוש טופו מגורר במקום ביצה.

 בתאבון!!!

גילוי נאות: לביבות אפויות צבעוניות אצלי במטבח כל השנה! 
דרך נפלאה לחבב על ילדים כל מיני ירקות ופירות, כמובן גם לא זורקים אוכל בזכות לביבה.

שימו דגש על הילדים, הם מביאים הרבה אור, תעשו יחד את הלביבות ותחפשו חידושים והפתעות:
ראיתי בפייס חברה שלקחה קרש ארוך,
עליו הניחה משחקים פתוחים (כמספר הנרות באותו יום) ועליהם הניחה פירות.
ממש מיוחד מקסים!  אפשר להכין חנוכיות תלת או דו מימד מכל מזון וממש לצייר.
ממש כיף כאשר אתם צוות במטבח.
לא משנה עם זה בן או בת, כולם יפיקו תועלת והנאה, אושר ואור גדול ליחסים שלכם!
זה יותר חשוב ונהדר מאשר כמות הסופגניות המושקעות שתקנו להם ותתנו להם לאכול בחג הזה.
חוויות זוכרים יותר מאשר סופגניות.

רעיון כייפי נוסף לקינוח של חורף:

נסו תמיד,
חורף, קיץ, סתיו אביב
נצלו את פירות העונה הזמינים לכם
ושלבו אותם בתזונת המשפחה

 

תותים: 

כולם אוהבים תותים,
זו דרך נפלאה לקשט את שולחן החג בפרי אהוב וצבעוני שיעשה לנו שמחה בעיניים ובבטן.
הולך טוב ומתאים לקינוח חגיגי!
לשטוף היטב, לחתוך שני שליש ושליש, למלא בגבינה או קצפת דלת שומן ולצייר עיניים עם חתיכות קקאו קטנות.

בהשראת חגיגות בכל קצוות תבל, נכין תותי סבא חג מולד....

שילוב פירות בתזונת היום-יום 

הכותבת, איריס גרינשפון, מאמנת לשינוי הרגלים וקידום הבריאות.
בוגרת תואר ראשון ושני מאוניברסיטת תל אביב, בוגרת קורס "תזונה במעגלי החיים" במכללת רידמן,
מדריכת כושר בוגרת וינגייט עם התמחות בילדים כבדי משקל ומאמנת מוסמכת מטעם לשכת המאמנים בישראל.
מגישה בטלוויזיה, מפתחת ערכות משחק חינוכיות לילדים, מאמנת אישית, מנחת סדנאות ומרצה בכל הארץ, בנושא אורח חיים בריאים.

 

האתר של איריס גרינשפון

ליצירת קשר ורכישת ערכה לגן 054-6682288

למתכונים: דף הפייסבוק "בריאות זה משחק ילדים"

איריס גרינשפון