סוכריות על מקל מבצק סוכר • אינפוגן גני ילדים

אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

סוכריות על מקל

סוכריות על מקל מבצק סוכר

מערכת אינפוגן | 10.04.2017

כייף להכין יחד - אבל, ילדים בני 4-6 כבר יכולים לעשות זאת גם לבד לאחר התנסות משותפת ראשונית.

 

ככל שמתנסים בהכנת הסוכריות המיומנות משתפרת, והסוכריות הופכות למרשימות ו"מקצועיות" יותר.

 

הפעילות עצמה מפתחת קשר עין-יד, משפרת מוטוריקה עדינה ומעודדת יצירתיות.

 

התוצאה צבעונית, יפה, וטעימה.

 

 

חומרים:

 

בצק סוכר לבן

 

מספר חתיכות של מרציפן בצבעים שונים (יש מארז של שישה מלבנים בצבעים שונים)

 

מעט קורנלפור

 

סוכריות צבעוניות לעיטור עוגה

 

מערוך

 

חותכנים של עוגיות בצורות שונות

 

נייר אפייה

 

מגש או תבנית שטוחה

 

שיפודי עץ (עדיף מהסוג העבה) או מקלות ארטיק 

 

מכחול נקי

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים בצק סוכר לבן עם המרציפן, כול צבע בנפרד.

לשישה גושים בצבעים שונים. ככל שהיחס בין בצק הסוכר למרציפן יגדל לטובת המרציפן כך צבע הבק יהיה עז יותר (חשוב להקפיד שלפחות כשליש מהעיסה המאוחדת יהיה בצק הסוכר).

 

לשים היטב כול גוש בצק שכזה עד שמתקבל מרקם רך ואחיד, בדומה לפלסטלינה.

 

ביזקו מעט קורנפלור על משטח העבודה, למניעת הידבקות.

רדדו את גוש הבצק ליריעה בעובי של חצי סנטימטר.

 

קירצו מהבצק צורות שונות בעזרת החותכנים – חשוב לקרוץ 2 צורות עם כול חותכן.

 

הרטיבו בעזרת המכחול את הבצק החתוך. 

הניחו ממרכז הצורה כלפי מטה את השיפוד (או מקל הארטיק).

 

קחו צורה זהה (אפשר בצבע זהה או בצבע בצק אחר), וכסו את ההבצק עם המקל.

 

להדק בעדינות בין חצאי הסוכריה, כדי לצפות את הסוכריה בסוכריות צבעוניות קטנות יש להרטיב את פני הסוכריה במעט מים ולפזר את הסוכריות.

 

הניחו בעדינות על מגש מרופד בנייר אפייה, כדאי להניח למספר שעות לייבוש בשמש או במקרר.

 

כדי לצפות את הסוכריה בסוכריות צבעוניות קטנותיש להרטיב את פני הסוכריה במעט מיים ולפזר את הסוכריות.

 

הצעות לשידרוג:

 

אפשר להמיס מספר קוביות שוקולד ולהזליף על הסוכריה צורות וקוים – ואפילו לכתוב.

 

אפשר לקנות "טוש" של צבע מאכל לכתיבה וציור על גבי הבצק.

 

ניתן לערבב צבעים שונים על-ידי קליעת צמה מ"נחשים" בצבעים שונים ורידודם יחד לכדי משטח אחד.

 

מי שלא אוהב את  טעם המרציפן יכול להשתמש בבצק סוכר צבעוני.

 

כדי להימנע מצבעי מאכל, ניתן להשתמש  בבצק לבן ולקשטו בפירורי שוקולד בגוונים שונים או בשברי דגני בוקר וכדומה. 

 

כדאי לחתוך את השיפודים לאורך של 10-15 ס"מ (ובכל מקרה לקטום את הקצה המחודד).