אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

עוגת בסקוויט

עוגת שוקולד וביסקוויטים ללא אפייה

  • מערכת אינפוגן
  • 10.06.2016

קינוח מתוק ומפנק שאפשר להכין עם הילדים ועבורם. הם מתלהבים... ואתם גם זוללים בהנאה. הרעיון דומה לקונספט כדורי השוקולד המוכרים

 

קינוח מתוק ומפנק שאפשר להכין עם הילדים ועבורם.

הרעיון דומה לקונספט כדורי השוקולד המוכרים, אך צורתו שונה וגם שודרגו חלק ממרכיביו, והם מתאימים יותר גם למבוגרים.

 

הילדים מתלהבים... 

והמבוגרים גם זוללים בהנאה.

 

מרכיבים:

500 גרם ביסקוויטים

250 מ"ל שמנת מתוקה  (מיכל אחד)

100 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס חלב

 

 

אופן ההכנה:

 

מרסקים את הביסקוויטים לפירורים (לא קטנים מדי, שירגישו את טעם הביסקוויסטים).

אפשר להיעזר במעבד מזון, ואפשר לתת לילדים לשבור את הביסקוויטים בעזרת פטיש לשניצלים.

 

על אש נמוכה וחלשה מניחים סיר קטן ובתוכו השמנת.

לפני רתיחה מוסיפים את השוקולד (לפני כן רצוי לשבור אותו לחתיכות קטנות/קוביות), ולערבב עד להמסה.

 

כשהשמנת והשוקולד התאחדו לגמרי, מכבים את האש ושופכים הכל  לקערה גדולה בה יש את שברי הביסקוויטים.

מוסיפים את החלב וממשיכים לערבב.

 

מערבבים היטב לכדי תערובת אחידה.

כמות החומר מספיקה לשני נקניקי שוקולד.

 

לוקחים חצי מכמות הבלילה, יוצקים על ניר אפייה ומחילים לגלגלו, תוך הידוק הנייר על הבלילה ויצירת גליל דמוי נחש.

חוזרים על התהליך גם עם מחצית הבלילה שנותרה.

 

שמים במקפיא למשך שעה.

 

מוציאים חותכים לפרוסות - ובתיאבון.

 

אחר-כך ניתן לשמור על הנקניק במקרר, או להשאירו במקפיא (אבל אז נדרש זמן הפשרה כרוצים לחתוך לפרוסות).

 

 

הצעות לשידרוג:

 

אפשר לשלב 250 גרם ביסקוויטים וניל (לבנים) עם 250 גרם ביסקוויטים שוקולד (כהים).

אפשר להוסיף שבבי קוקוס לבלילה (אבל אז להעלות את כמות החלב לחצי כוס).

אפשר אחרי ההקפאה לבזוק מעל לנקניק סוכריות צבעוניות.

להעמקת הטעם ה"שוקולדי" אפשר להוסיף לתערובת (בשלב ערבוב השמנת והשוקולד) גם כפית נס קפה.

 

 

להסבת המתכון לפרווה:

 

ניתן להחליף את השימוש:

במקום שמנת מתוקה, יש להשתמש ב-250 מ"ל קרם קוקוס.

לשנות ל- 200 גרם שוקולד מריר בלבד (ללא שוקולד חלב).

1/3 כוס מים במקום חלב.