אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

פיצה

פיצה מושקעת ללא השקעה (כמעט)

מערכת אינפוגן | 23.08.2010

פיצה טעימה, שכייף להכין - ועוד יותר כייף לאכול... מתכון מהיר... קליל... וטעים. שכיף להכין ביחד עם הילדים....(גם מנקים אחר כך ביחד)

 

חומרים לבצק:

2 כוסות קמח רגיל (ניתן להמיר כוס אחת לקמח מלא)

1 כף שמרים יבשים

1/4 חבילה חמאה או מרגרינה (ניתן להמיר ב-1/4 כוס שמן זית)

1 כף סוכר (ניתן להמיר בכף גדושה של סוכר חום)

1/4 כפית מלח

1/2 כוס חלב (מחומם מעט)

 

חומרים לרוטב:

1 כף שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות או כתושות (לפי הטעם)

1 חבילה קטנה של רסק עגבניות

2 עגבניות בשלות קלופות חתוכות לריבועים קטנים

1 כף קטשופ

תבלינים לפי הטעם

 

חומרים לתוספות:

מגוון ירקות חתוכים לפרוסות דקות - לפי הטעם (פטריות, פלפל, זייתים וכו')

200 גרם גבינה צהובה מגורדת (ניתן לערבב סוגים לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

מכניסים למעבד מזון (מג'ימיקס) את החומרים ה"יבשים" לבצק לפי הסדר

מפעילים את המעבד לערבוב קל.

מוסיפים את שאר חומרי הבצק, ומפעילים שוב את מעבד המזון - עד לקבלת בצק אחיד (ודביק).

מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומחכים להתפחה בערך 30 דקות (סביבה חמה מזרזת מעט את ההתפחה).

 

בינתיים מכינים את הרוטב.

במחבת עמוקה או בסיר שמים את השמן, 

ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.

מוסיפים את העגבניות, 

לאחר מספר דקות מוסיפים גם את הרסק,

הקטשופ והתבלינים, מערבבים היטב.

כעבור מספר דקות ניתן לכבות את האש.

 

פורסים את הבצק על-גבי תבנית שעליה פרוס ניר אפייה, 

בעזרת יד רטובה משטיחים את הבצק 

עד לקבלת משטח אחיד 

(יש להתאים את אופי הבצק להעדפה אישית).

יש לצפות את הבצק ברוטב העגבניות 

ולכסות בפרוסות הירקות 

והתוספות שהוכנו מבעוד מועד.

 

יש להכניס לתנור ל15-17 דקות, 

בחום של בינוני של 180 מעלות.

לאחר מכן, יש להוציא את התבנית 

לפזר את הגבינה הצהובה (רצוי באופן אחיד).

להכניס לתנור לעוד 3-4 דקות להמשך אפיה.

להוציא...

ובתיאבון!!!

 

 

שתפו

תגובות