אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

מתכוני מדורות

מתכוני מדורה

מאיה עמית | 20.04.2017

ל"ג בעומר מתקרב. חוויית המדורה לא שלמה לעולם ללא אוכל - והרבה אוכל....

כמה רעיונות קצת יותר מיוחדים ל"אוכל מדורה".

 

אז כמובן בהרבה זהירות, תוך תשומת לב מירבית...

 

בתיאבון

 

תפוח אדמה במדורה

 

למרבה הפלא, פעוטות וילדים קטנים רבים לא אוהבים תפוחי-אדמה מהמדורה. 

 

לפעמים בכלל אין להם סבלנות לחכות ועד שאלו מוכנים (ואחר-כך גם יתקררו), הם כבר שבעים מכל שאר המטעמים.

 

דרך אחת לקצר מעט את הזמן היא לבשל מעט קודם למדורה את תפוחי-האדמה בקליפתם (רחוצה היטב כמובן) "חצי בישול". כלומר,שהם עוד לא יהיו רכים ומוכנים לחלוטין במרכזם.

 

דרך אחרת היא לשדרג את תפוחי האדמה בהכנתם (מתאים רק לתפוחי אדמה שלא בושלו קודם לכן):

 

יש לחרוץ מראש את תפוח האדמה באמצעו – לא עד הסוף אלא רק לפתוח בו חריץ.

 

להכניס לחריץ שנוצר מעט רוטב פיצה וחצי פרוסה של גבינה צהובה.

 

להצמיד את חלקי התפוח היטב ולעטוף הכל בנייר אלומיניום.

 

להכניס למדורה עד שיהיה רך ונימוח.

 

רוטב פיצה – מתאים לכ-25 תפוחי אדמה גדולים ועד 40 בינוניים (בנדיבות)

 

חומרים: 

 

3 כפות שמן זית

 

1 בצל גדול קצוץ דק וקטן מאוד (אפשר 2 בינוניים)

 

4 שיני שום קצוצות או כתושות (ניתן להוסיף לפי הטעם)

 

300 גרם רסק עגבניות מוכן (3 מיכלים של רסק עגבניות קטן)

 

5 עגבניות בשלות חתוכות לריבועים קטנים

 

3 כפות קטשופ

 

תבלינים לפי הטעם (מלח, אורגנו וכו')

 

אופן ההכנה:

 

מחממים בסיר את השמן לכדי רתיחה ומוסיפים את הבצל והשום לכדי הזהבה.

 

מוסיפים את קוביות העגבניות, לאחר מספר דקות של בישול מוסיפים גם את הרסק.

 

מערבבים היטב ומוסיפים את הקטשופ והתבלינים.

 

ממשיכים לערבב, אם הרוטב סמיך מדי ניתן לדלל במעט מים (להוסיף בהתחלה כף בודדת ולהמשיך לפי הצורך).

 

להביא לרתיחה ולכבות את האש.

 

מתוק... ואם כבר נמאס מהמרשמלו המסורתי רעיון טוב ומהיר שתמיד מוכיח עצמו:

 

חומרים:

 

בננה לכל ילד – בננה בשלה קשה, עם קליפתה

 

נטיפי שוקולד (שוקולד צ'יפס)

 

מרשמלו קטן או מרשמלו רגיל חתוך לקוביות או לפרוסות

 

אופן ההכנה:

 

חורצים את הבננה לאורכה, לא עד הסוף.

 

לתוך החריץ בין חלקי הבננה מניחים את נטיפי השוקולד והמרשמלו.

 

סוגרים את החצאים, מצמידים אותם, עוטפים היטב בנייר כסף (הקליפה מגנה על התכולה מפני חריכה נוספת).

 

מכניסים למדורה - עדיף שבשלב זה המדורה כבר תהיה קטנה או אפילו ממש גחלים.

 

אפשר לשים את הבננות בקצה החיצוני של המדורה או בכלל על הגריל ליד.

 

לאחר דקות ספורות מוצאים, פותחים ואוכלים...