אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

רימון

סגולותיו של פרי הרימון

  • מערכת אינפוגן
  • 25.09.2016

הרימון הוא פרי קדום, שמקורו באזור פרס ובבל. הרימון מסמל חכמה ושפע, ואף מוזכר כאחד משבעת המינים בהם התברכה ארץ ישראל.

 

הרימון הוא פרי קדום, שמקורו באזור פרס ובבל.

הרימון מסמל חכמה ושפע, ואף מוזכר כאחד משבעת המינים בהם התברכה ארץ ישראל. 

 

ברימון ניתן לעשות שימושים רבים הודות לרכיבים הייחודים שהוא מכיל. הוא יכול להוות מקור תזונתי חשוב, בעבר היה גם ליצירת חומר גלם לצביעה ולעיבוד בדים ועורות, אך גם

לשימוש בתחמי הרפואה והאסתטיקה. 

 

ברפואה העממית, כבר מימי קדם היה פרי הרימון ידוע בסגולותיו הבריאותיות, וברכיביו הייחודיים.

 

כעת זו שיא עונתו וניתן למצוא אותו בשווקים ובמרכולים.

את הרימון ניתן להקפיא ולשמור למשך כחצי שנה, מבלילאבד את ערכיו וסגולותיו.

 

קצת על הרימון

כבר משחר ההיסטוריה יש תיעוד לדוגמאות בשימוש ברימון כגון: הוא ניתן כתרופה נגד תולעי קיבה, לטיפול בדיזנטריה, בדלקות עיניים, לטיפול בדלקות גרון, וכדומה. הרימון אפילו מוזכר בכתבי הרמב"ם כ בעל יכולות להסדרת מערכת העיכול לאיחוי פצעים, להקלה על בחילות וכאבי ראש ואפילו להסדרת מערכת העיכול.

בשנים האחרונות מחקרים חדשים  הוכיחו כי רכיביו המיוחדים של הרימון ותכולתו תורמים רבות לבריאות האדם. הרימון מכיל ויטמינים כגון, ויטמין K, A, C  B, ומינרלים כמו: אשלגן, נתרן, סידן, זרחן ועוד.

בנוסף, הרימון עשיר בנוגדי חמצון, ברמה שגבוהה יותר מכל פרי אחר. 

 

הרכבו של הרימון הוא מעל ל-85%  מים ובערך 10% סוכר, זרעי הרימון עצמם מכילים סיבים, אסטרוגן סטרואידי ‭(estrone)‬ ופיטואסטרוגן ‭(coumestrol)‬ וכן איזופלאבונים. בנוסף לכך הוא מכיל שפע טאנינים ופוליפנולים, הידועים כנוגדי חמצון רבי עוצמה.

נמצא במחקרים כי פרי הרימון עשיר בנוגדי חמצון אפילו יותר מאשר תה ירוק, חמוציות, או יין אדום.

 

מיץ הרימון

ניתן להשיג תועלת גדולה יותר משתיית מיץ רימון מאשר אכילת גרגריו, וזאת בניגוד לפירות אחרים. מכיוון ש־‭70%‬ מנוגדי החמצון שנמצאים בפרי משתחררים מהקליפה בעת סחיטתו. 

להצעות הכנת מיץ הרימונים ניתן לקרוא בבלוג המתכונים.

 

 בנוסף, הרימון עוזר להקלת כאבי בטן הנובעים מגזים, שלשול ואפילו לסילוק תולעי מעיים:

מרתיחים למשך 20 דקות בליטר מים קליפות של 2-3 רימונים (לאחר שהפרדנו מן הקליפה את הגרגירים, ושטפנו את הקליפה תחת מים זורמים).

שותים מהמים המורתחים כוס (על קיבה ריקה) פעממים עד שלוש פעמים ביום.

חומרי החימצון שבקליפה נחשבים לאנטי-דלקתיים ולכן מועילים לכאבי הבטן.

ניתן להוסיף לכוס המיים כפית דבש להמתקה (לא מיועד לתינוקות מתחת לגיל שנה), והנוזל מסייע כך גם לכיבי קיבה.

 

זכרו - הרימון נותן המון!