אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

סופגניות

סופגניות

מערכת אינפוגן | 04.12.2016

הן אווריריות, הן מתוקות הן אהובות על ילדים ועל מבוגרים. הסופגניה היא מאכל מסורתי שהפך עם השנים למאכל גורמה, שניתן כיום למצוא בכל קונדיטוריה

 

 

הגרסאות שונות ומגוונות בכל הטעמים שניתן רק להעלות על הדעת.

 

ועדיין.... למען פינוק מתוק גם בבית העלאנו מתכון קל, פשוט ורלוונטי.

 

סופגניות קלאסיות

 

החומרים הדרושים לבצק:

 

600 גרם קמח שמרים (פתרון נוח וקל להתעסקות המתישה עם השמרים הרגילים)

 

2 בצים (שלמות)

 

3 חלמונים (הצהוב של הביצה)

 

חצי כוס סוכר דמררה / חום

 

200 מ"ל מים פושרים

 

2 כפות שמן צמחי

 

חצי כפית מלח

 

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

 

שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, עירבוב במהירות בינונית בעזרת וולישה, למשך 6 דקות - עד שמתקבל בצק רך וחלק (אם הבצק עדיין דביק, ניתן להוסיף בזהירות ובאטיות עוד מעט מקמח השמרים).

 

משאירים בצד להתפחה, כאשר הקערה מכוסה למשך כ-90 שקות (הבצק אמור לגדול פי שניים ממצבו המקורי).

 

לאחר ההתפחה, מקמחים מעט את הידיים ואת משטח העבודה למניעת הדבקות, ולשים את הבצק.

 

מרדדים בעזרת מערוך את הבצק לעובי של כ-2 ס"מוקורצים עיגולים בגודל הרצוי.

 

מעבירים את עיגולי הבצק שקרצנו לתבניתאפייה שעליה נייר אפיה , מכסים את הבצק ומשאירים להתפחה כ-30 דקות נוספות.

 

מחממים שמן בסיר טיגון (על השמן להיות בעומק של כ-5 ס"מ - לפחות), וממתינים לרתיחתו של השמן.

 

מכניסים את עיגולי הבצק שתפחו לשמן הרותח, כאשר כל צד צריך להגיע להזהבה (כ-2 דקות טיגון של כל צד).

 

מניחים את הסופגניות המטוגנות על נייר סופג מצפים ומקשטים אותן בהתאם להעדפותיכם.

 

 

אפשרויות למילוי וציפוי:

 

בעזרת שק זילוף עם פיה מתאימה ניתן להכניס למרכז הסופגניה את הממרח או המילוי האהוב עליכם או על ילדכם:

 

ריבות בטעמי פירות שונים

 

ממרח חלבה

 

ממרח בוטנים

 

ממרח שוקולד או ממרח אגוזים בטעם שוקולד

 

ריבת חלב

 

וכדומה...

 

ניתן לצפות את הסופגניה בקרם שוקולד ולקשט את הסופגניה בסוכריות צבעוניות  א אבקת סוכר.

 

לציפוי שוקולד:

 

מיכל שמנת מתוקה. 100 גרם שוקולד חלב ו- 150 גרם שוקולד מריר.

 

מחממים את השמנת עד לרתיחה (עד רגע לפני), מכניסים את השוקולד חתוך לקוביות ומערבבים עד לקבלת נוזל אחיד.

 

לוקחים את הסופגניות לאחר שהתקררו מעט, וטובלים את צידם העליון ברוטב השוקולד.

 

לאחר שקצת התקררו ניתן להוסיף סוכריות או אבקת סוכר.