יש לך חשבון בפייסבוק?
באפשרותך להתחבר למערכת באמצעות חשבון ה-facebook שלך. לחץ/י על הכפתור כדי להתחבר.
באישור משרד החינוך
רכיבים:
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
300 גרם קמח מלא מנופה
240 גרם סוכר דמררה
1 כוס חלב
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 ביצה בטמפ' החדר
3 כוסות שיבולת שועל
1 כוס נטיפי שוקולד או שוקולד חלב שבור לחתיכות קטנות
אופן הכנה:
מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה,
מוסיפים את הביצה ומערבלים שוב עד שהעיסה אחידה.
מוסיפים את יתרת החומרים למעט שיבולת השועל והשוקולד,
עם קבלת התערובת האחידה יש להוסיף אותם.
בידיים רטובות קורצים עיגולים קטנים עד בינוניים (יש לזכור להותיר ביניהן רווחים,
כי העוגיות תופחות) מניחים אותן על תבנית האפייה ומשטחים מעט בעזרת מזלג.
יש לאפות בחום של 180 מעלות, כ15-20 דקות.
(יש להוציא את העוגיות כאשר הן עוד רכות, נראות לא מוכנות,
ככה הן לא יהיו קשות כאשר הן יתקררו).
טיפ לשדרוג:
ניתן להמיר חצי מכמות השוקולד לקוביות בננות ולשלבם יחד.