אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

עוגיות

עוגיות בריאות (שיבולת שועל)

מערכת אינפוגן | 19.09.2010

עוגיות בריאות  - פתרון קל ובריא ל"משהו מתוק"  יש להקפיד שלא לשלב במתכון  צימוקים, חמוציות או אגוזים המסוכנים לקטנטנים  ומסכנים אותם בחנק

 

 

רכיבים:

 

150 גרם חמאה בטמפ' החדר

 

300 גרם קמח מלא מנופה

 

240 גרם סוכר דמררה

 

1 כוס חלב

 

1 כפית סודה לשתייה

 

1 כפית קינמון

 

1/4 כפית אגוז מוסקט

 

1 ביצה בטמפ' החדר

 

3 כוסות שיבולת שועל

 

1 כוס נטיפי שוקולד או שוקולד חלב שבור לחתיכות קטנות 

 

 

אופן הכנה:

 

מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, 

מוסיפים את הביצה ומערבלים שוב עד שהעיסה אחידה.

מוסיפים את יתרת החומרים למעט שיבולת השועל והשוקולד, 

עם קבלת התערובת האחידה יש להוסיף אותם. 

 

בידיים רטובות קורצים עיגולים קטנים עד בינוניים (יש לזכור  להותיר ביניהן רווחים, 

כי העוגיות תופחות) מניחים אותן על תבנית האפייה ומשטחים מעט בעזרת מזלג.

 

יש לאפות בחום של 180 מעלות, כ15-20 דקות.

(יש להוציא את העוגיות כאשר הן עוד רכות, נראות לא מוכנות, 

ככה הן לא יהיו קשות כאשר הן יתקררו).

 

טיפ לשדרוג:

ניתן להמיר חצי מכמות השוקולד לקוביות בננות ולשלבם יחד.