אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

ארטיק בהכנה ביתית

ארטיק קרטיב להכנה בבית

מערכת אינפוגן | 17.08.2011

המתכון הזה הוא תענוג אמיתי להכנה ואכילה בעיקר בחודשי הקיץ הלוהטים, בנוסף המתכון הזה הוא חגיגה אמיתית לעשייה ביחד עם הילדים

 

 ותוך כדי  אפשר גם ללמד אותם על הפירות השונים ועל חשיבות אוכל טרי ומזין.

 

ניתן לבחור אם לעשות קרטיב מיץ (מבוסס מיץ טבעי ללא חומרים משמרים רצוי סחוט במקום) או עם פרי טרי.

 

אז מה צריך:

 

מקלות לקרטיב - אפשר לקנות בכל חנות למכשירי כתיבה או חנות לחומרי יצירה ופנאי חבילה של מקלות עץ, או לחילופין להשתמש בכפית מפלסטיק.

 

המיכל לצורת הקרטיב - תלוי בגודל שאתם רוצים, אך ניתן להשתמש בכוסות חד פעמיות או בכוסות פלסטיק. לחילופין אם אתם חובבי מחזור - מיכלים של מעדני חלב יהיו מצוינים גם כן.

 

פירות או מיצים לפי הטעם 

 

איך עושים - קרטיב מיץ

 

לוקחים מיץ סחוט טרי ללא חומרים משמרים, מומלץ לערבב שני סוגי מיץ שאוהבים לקבלת טעמי קרטיב ייחודיים יותר.

מוזגים את המיץ או תערובת המיצים אל תוך כוסות חד פעמיות או גביעי מעדן החלב שהכנו מראש ומכניסים למקפיא לכשעה.

אחרי שעה מוציאים ומכניסים בדיוק במרכז את המקל של הקרטיב ומשאירים לפחות 10 שעות (עדיף יותר).

כאשר הקרטיב מוכן פשוט משחררים אותו מהכוס ואם צריך נותנים לו 2 דקות להפשיר ואז הוא משתחרר בקלות יתרה.

 

איך מכינים קרטיב פרי טרי 

 

בוחרים פרי או מספר פירות שאוהבים ויוצרים מהם מחית אחידה וחלקה במעבד מזון.

טועמים ובודקים: האם המחית מתוקה מספיק? 

במידה ולא מוסיפים סירופ סוכר (עדיף כזה שעושים לבד בבית) לפי הטעם.

את המחית מכניסים לתוך כוסות חד פעמיות או גביעי מעדן החלב שלנו ומכניסים למקפיא לכשעה.

אחרי שעה מוציאים  מההקפאה, ומכניסים בדיוק במרכז את המקל של הקרטיב .

מחזירים למקפיא ומשאירים לפחות 13 שעות נוספות (עדיף כמה יותר).

כאשר הקרטיב מוכן משחררים אותו מהכוס, אם צריך נותנים לו להפשיר מעט או טובלים אותו בכלי בו מים חמים (לא רותחים9) ואז הוא יוצא ביתר קלות.

 

שיהיה לכם קיץ צונן - תהנו ובתאבון

 

 

שתפו

תגובות