אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

כריך (צילום:  Ponyo Sakana)

המדריך לכריך

מאיה עמית - מערכת אינפוגן | 01.09.2020

כל תחילת שנה עשרות הורים עומדים מול הכנת הכריכים - אובדי עצות. ריכזנו עבורכם כמה טיפים שיעשו את החיים קלים יותר.

 

כל שנה סיפור הכריכים וארוחת העשר מתחיל מחדש...
אספנו רעיונות וכיוונים מעניינים- שיעשו לכם את ההכנה נוחה יורת,
ויגבירו את שיתוף האכילה (שיתוף הפעולה) של הילדים:

 

לשתף, לערב, לשאול ולתכנן יחד:

עדיף ורצוי לתכנן יחד מבעוד מועד.

ככה תגיעו אתם מוכנים יותר לרגעי ההכנה,
והילדים ידעו שההחלטה כבר נפלה (אין חרטות, מחר יום חדש).

אם תצליחו לתכנן לוח שבועי - עדיף,
כך תוכלו גם להיערך מראש ברמת הקנייה.

 

שילובים רעננים ומרעננים 

 

חשוב לשלב בקופסת הארוחה את כל אבות המזון.
נעדיף כריך שמכיל חלבון (הלחם/פיתה/לחמניה הוא פחמימה).
הממרח יכול לשלב חלבון ו/או שומן
גבינות, ממרחים, סלטים (חומוס או טחינה וכיוצא באלו).

כדאי לשים ליד ירקות חתוכים בהמון צבעים,
פירות העונה
ואפשר לשלב גם פירות יבשים או עוגיית גרנולה.

חשוב להקפיד על גיוון תוך התאמה לטעמם של הילדים.

 

רעיונות לממרחים  

 

לא פעם נתקלים באיסורים על הבאת ממרח אהוב,
בשל אלרגיה של ילד אחר בגן.
ולכן, הכנו רשימה של רעיונות שלא תמיד אנחנו מצליחים לחשוב לבד:

חביתת ירק

"כיס" של טונה

סלט אבוקדו

גבינה עם תוספות של ירקות מוחמצים

*כדאי להימנע ממרחים מתוקים (הרגל שקשה לשנותו אחר-כך)

 

 

ובכלל לא חייבים כריך רגיל  

מקלות של עוגיות גבינה מלוחות

מאפינס ירקות וגבינה

פנקייק גבינה

אפשר לגלגל כריך בטורטיה,
או בכלל לאפות בבצק פילו בורקס (בריא יותר).

 

בתיאבון