אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

חרוסת לילדים

חרוסת ידידותית לילדים

מערכת אינפוגן | 02.04.2016

החרוסת היא עיסה מתוקה ודביקה העשויה פירות ואגוזים, שנהוג לאכול ממנה בליל הסדר. החרוסת אמורה להזכיר לנו את הטיט בה השתמשו העבריים

 

 

החרוסת אמורה להזכיר לנו את הטיט (עיסת ה"בטון") בה השתמשו העבריים (בני-ישראל), בהיותם עבדים לפרעה במצריים.

 

חשוב מאוד להיזהר מנוכחות של אגוזים בעיסה, ולכן במתכון הזה נשתמש באגוזים טחונים ולא קצוצים, וחשוב מאוד להקפיד על כך – ולוודא את אחידות האבקה הטחונה.

 

מתקבל ממרח טעים שניתן לשלבו על מצה בכל אחד מימי החג, ולא רק בליל הסדר עצמו.

 

חומרים:

 

3 תפוחים גדולים (מסוג אהוב, עדיף תפוח מעט חמצמץ)

3 כפות של אגוזים טחונים (חשוב טחון ולא קצוץ – ממש כמו קמח)

3 כפות של שקדים טחונים (חשוב טחון ולא קצוץ – ממש כמו קמח)

4 כפות יין תירוש

 

אופן ההכנה:

 

מקלפים את התפוחים, ומגררים את התפוחים לתוך קערה.

 

מוסיפים את האגוזים והשקדים הטחונים, מערבבים היטב.

 

מוסיפים את יין התירוש.

ומערבבים זאת שוב, בעזרת כף גדולה עד שמתקבלת עיסה סמיכה.

אם התערובת עדיין יבשה מדי ניתן להוסיף כף יין תירוש נוספת.

מעבירים את התערובת למקרר לצינון, לפחות 3 שעות לפני ההגשה – כדאי אפילו להכין כיממה מראש.

 

טיפים לשדרוג:

 

ניתן להוסיף כף טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא).

 

ניתן להוסיף כף סילאן (דבש תמרים) – להמתקת העיסה.

 

ניתן להוסיף כף של חמאת שקדים ("שקדיה"), להסמכת העיסה.

 

ניתן לשלב צימוקים או חמוציות – חשוב לקצצם טרם הכנסתם לעיסה, ולא לשלבם שלמים בשל 

מרקמם הצמיגי.

 

ניתן לשלב תמר (עד שלושה- תלוי ביחס המתיקות אותו תרצו להשיג)  קצוץ/חתוך קטן.