אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

עוגת פרג טבעונית מעולה

חג פורים- חג גדול (ולא במשקל) לילדים

איריס גרינשפון - מאמנת לבריאות בשיטת הכפיות | 17.03.2019

חג שיש בו מצוות שמחה גדולה. שמחה גדולה המלווה בסעודות ואוכל רב... כדאי לנסות להפחית את הסוכר המעובד והפחמימות הריקות.

 

חג נפלא המשפר מצב רוח גם לילדים וגם לנו ההורים.  

הסממן הכי גדול של החג הוא להרבות בשמחה!  

כמה נפלא: פשוט לשמוח!

 

תתארו לעצמכם אם היה בבית שלנו תפקיד בשם "אחראי על השמחה";  

כיצד היו ערבים שלמים או בקרים קצרים, שהם רובם שמחים, עם חיוך ואפילו עם צחוקים.  

חלומי נכון? 

אז זה מה שהחג הזה מבקש מאיתנו: לשמוח!

 

 

איך נשמח? 

אפשר כרגיל: 

לשמוח עם טונות של  ממתקים וסוכר מעובד, 

ואפשר פשוט לשמוח בדרך של אהבת חינם, זמן איכות ובילוי משותף ונעים ביחד.

הרבה פעמים אנחנו בטוחים שילדינו ישמחו ויעריכו רק אם החגיגה תהיה מלווה או סבה סביב ממתקים וסוכרים. 

בואו ננסה אחרת. 

נכניס לתוכן של הפגישה משהו אחר: 

למשל, תשומת לב אמיתית (רבע שעה נטולת סלולרי).

 

 

ועוד משהו קטן על המזון האופייני לחג 

 

אם אתם מאלה שרוצים להכניס לגוף שלכם סידן וחושבים שהדרך היחידה לעשות כן היא לזלול חלב ומוצריו.

בואו, אני אנפץ לכם מיתוס!

ולמה אני מדברת איתכם על סידן? 

כי במילוי המסורתי של אוזני המן יש לנו: פרג (נכון!). 

בתוך הפרג מסתתר אוצר! 

הכמות הכי גדולה של סידן שתוכלו למצוא על פני האדמה. 

יותר מאשר בכל מוצר אחר,

אפילו יותר מטחינה, סרדינים, ירקות ירוקים, או שומשום. 

אגב, מוצרי חלב רק במקום השביעי באספקת סידן לגופינו - רק במקום השביעי (!!!)

 

מעל עשר שנים של ניסיון עם ילדים (שלושת הפרטיים שלנו ואלפי ילדים בישראל) 

אני מודיעה בשמחה: 

אפשר להאכיל את הילדים שלנו יותר טוב!  

אז אם אתם אוהבים אוזני המן, מוזמנים להכנס עם הילדודים למטבח ולהכין אוזני המן טעימים לגמרי לבד (כבר עשיתם טוב) 

ואם אתם מחובבי הפרג, עשו לעצמכם טובה -  הכינו עוגת פרג מהממת ובריאה להפליא:

 

 

עוגת פרג בשלוש דקות

 

ללא גלוטן, ללא מוצרים מן החי וכמובן פרווה

להכנת העוגה דרושים:

כוס פרג שחור ואיכותי

כוס שקדים טחונים

חצי כוס רסק תפוחי עץ

5 כפות סוכר

5 כפות שמן קוקוס או ניטראלי

חופן אגוזים לבחירה- אם אוהבים

לערבב את כל החומרים יחד לעיסה

לשפוך לתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות,

למשך כ-45 דקות, להוציא ולאפשר לעוגה להתקרר טרם החיתוך.

 

לצפייה במתכון מתוך ערוץ ה-youtube של אלעד זוהר ושלי "כאן אוכלים בכיף"

 

 

 

הנה עכשיו נשאר לכם מלאאאאאאאאא  זמן איכות עם הילדים, אז עכשו לשמוח!  

לשמוח בקריאת ספר, לשמוח בפאזל, לשמוח בהכנת אביזר לפורים, 

לשמוח בריקוד סוער לצלילים שעושים לכם טוב, 

פשוט לשמוח כי זו המהות האמיתית של החג הזה.

נו טוב, וגם קצת פרג איכותי!

 

כמובן תמיד טוב לקשט את השולחן בפירות העונה ולאכול לבריאות!

 

 

איריס בפורים

הכותבת, איריס גרינשפון, מאמנת לבריאות בשיטת הכפיות

מעבירה הדרכות לגננות ולהורים בהשתלמויות בכל הארץ

מגישה בטלוויזיה, מפתחת ערכות משחק חינוכיות לילדים בנושא אורחות חיים בריאים.