אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

צ'יפס ביתי

צ'יפס בייתי אפוי בתנור

מערכת אינפוגן | 24.10.2011

ילדים אוהבים צ'יפס. הורים לא אוהבים שהילדים אוכלים אוכל מטוגן. הרבה בשלנים בייתיים לא אוהבים התעסקות עם שמן עמוק וטיגון.

 

 

פתרון קל, בריא וטעים 

לצ'יפס בייתי דל שומן אפוי בתנור.

כל מה שצריך זה 

תפוחי אדמה ותנור אפיה, 

מינון התבלינים והשמן בשליטה מלאה שלכם ולפי העדפותיכם הפרטיות 

ושיקולי הטעם אותם תרצו להשיג.

 

מרכיבים:

 

4-5 תפוחי אדמה בינוניים

 

2 כפות שמן זית

 

2 גבעולי טימין או רוזמרין (לא חובה)

 

פפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומקלפים.

פורסים כל תפוח-אדמה לפרוסות דקות בעובי של חצי סנטימטר.

מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) עדיף בתוכנית טורבו.

מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, משמנים אותו מעט בשמן זית.

מפזרים את פרוסות תפוחי-האדמה, מפזרים מעל את גבעולי הטימין או הרוזמרין, משמנים את הפרוסות והגבעולים בשמן זית, מוסיפים תבלינים לפי הטעם ואופים במשך 45-50 דקות.

כדאי להיות ערניים לגבי מידת הפריכות והרכות של פרוסות תפוחי האדמה, היות וזה תלוי בזן התפודים בו השתמשתם.

אפשר בחמש הדקות האחרונות להעביר לתוכנית של גריל עליון (בזהירות שהצ'יפס לא ייחרך).

 

טיפים:

 

לזירוז תהליך האפייה ניתן לבשל קודם כל את התפודים במים, למשך 10 דקות (חצי בישול). 

כך זמן האפייה מתקצר ל 20-25 דקות.

 

שדרוג המתכון:

 

אפשר להוסיף פרוסות בטטה (בדיוק לפי אותם שלבים) – רק כדאי לחתוך את הפרוסות למעט יותר עבות.

אפשר להכין מגוון רטבים לטבילת הצ'יפס.

אפשר לחתוך את הצ'יפס לצורת מקלות: 

לחתוך רצועות לאורך התפוד ברוחב של חצי-סנטימטר עד סנטימטר, מכל היקפיו 

ולהותיר את האורך כאורכו של התפוד (שיטת חיתוך זו לא מתאימה לבטטה).

 

 

 

שתפו

תגובות