עוגת שוקולד מעולה - כשרה לפסח • אינפוגן גני ילדים

אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

עוגה לפסח

עוגת שוקולד מעולה - כשרה לפסח

מאיה עמית | 29.03.2015

רוצים משהו מתוק, אביבי וקל לפסח ללא אפייה?

 

עוגה בעלת 2 שכבות:

השכבה התחתונה דומה לכדורי שוקולד ומתאימה לשיתוף גם של הילדים בהכנתה.

השכבה העליונה קרמית ואוורירית, ומהווה שדרוג לתחתית הפשוטה והדחוסה.

 

מרכיבים לשכבה התחתונה:

200 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1 כוס חלב בטמפ' החדר

250 גרם עוגיות כשרות לפסח שבורות לשברים גסים

 

אופן ההכנה של השכבה התחתונה:

ממיסים בסיר על-גבי אש בינונית חמאה, סוכר, חלב ושוקולד עד שהתערובת נוזלית ואחידה.

מקפידים להסיר את התערובת מהאש שלא תישרף.

שמים בקערה גדולה את שברי העוגיות, ועליהן מוזגים בזהירות את התערובת הנוזלית.

מערבבים היטב את התערובת, ומעבירים אותה לתבנית מלבנית שטוחה.

מוודאים כי התערובת ישרה ושטוחה בתבנית (עגולה 24" או מלבנית) ושמים למשך 15 דקות לקירור מהיר במקפיא.

 

מרכיבים לשכבה העליונה:

500 מ"ל שמנת להקצפה (2 מכלים)

1 כוס חלב

2 כפות סילאן

חבילה של פודינג אינסטנט בטעם שוקולד

 

אופן ההכנה של השכבה התחתונה:

מקציפים במערבל במהירות גבוהה את השמנת המתוקה, החלב הפודינג והסילאן למשך זמן קצר (בערך 2 דקות) עד שהחומרים הופכים לקרם אחיד.

מוזגים את הקרם על השכבה התחתונה שהוצאה מן המקפיא, מוודאים כי הקרם מיושר ומשוטח.

מעבירים את התבנית למקרר למספר שעות (4-5 שעות לפחות).

 

הצעות לשדרוג:

ניתן לקשט את העוגה באבקת סוכר או אבקת קקאו ואפילו בסוכריות צבעוניות לקישוט עוגה, שבבי שוקולד וכדומה.

אם רוצים להפוך את העוגה לפרווה – אפשר להחליף את החלב והשמנת המתוקה בחלב קוקוס ובשמנת צמחית.