אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

בצק פיצה ללא שמרים

בצק פיצה ללא שמרים

מערכת אינפוגן | 27.03.2017

פיצה היא תמיד אופציה קלה ופשוטה לארוחת ערב.

פיצה היא תמיד אופציה קלה ופשוטה לארוחת ערב.

 

זו אחת הדרכים לגוון את הגשת הירקות והגבינה, שלא לומר עד כמה חלופה זו מוצלחת ורצויה תמיד מצידם של הילדים.

 

למרות המוצרים הקפואים השונים, שחלקם טעימים מאוד, אין כמו פיצה של בית.

 

והכי כייף להכין בכלל יחד את הפיצה – כי אז היא אפילו טעימה עוד יותר.

 

הכנת הפיצה קלה ופשוטה, וזמן הכנתה מהיר יחסית – זאת על אף שיש להכין עבורה בצק.

 

מתכון זה טוב ומתאים גם למי שסובל מאלרגיה לביצים – היות ובבצק זה אין שימוש גם בביצים.

 

מתכון מצוין וקל להכנת בצק כמעט ללא טרחה, וללא מומחיות בבצק או במטבח איטלקי יש כאן במתכונים קודמים -  פיצה מושקעת ללא השקעה.

 

אבל לא תמיד יש בנמצא שמרים, ועל-כן מתכון קל ופשוט לבצק פיצה ללא שמרים.

חשוב לציין כי בצק זה יוצא פריך יותר וטעמו שונה מזה של בצק השמרים.

אך הוא קל פשוט וטעים גם כן.

 

חומרים לבצק:

2 כוסות קמח לבן 

1 כוס קמח מלא

1 שקית אבקת אפיה

150 גרם יוגורט (1 גביע)

125 גרם גבינה לבנה (חצי קוספה רגילה)

1/4 כוס חלב בטמפרטורת החדר

2 כפות שמן זית (אפשר כל שמן צמחי אחר למי שלא אוהב את הטעם)

חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים.

לאחר מכן מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת עיסת בצק אחידה.

אם הבצק יבש מדי ניתן להוסף מין פושרים או חלב לפי הצורך.

בעזרת מערוך מקומח בנרדד את הבצק, ופורסים אותו על פני תבנית אפיה שטוחה.

ויש לנו בצק לפיצה – כעת יש להכין את הרוטב והתוספות, ולאפות.

 

את הפיצה  יש לאפות כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.

 

רעיון נוסף עם הבצק

ניתן להשטיח את הבצק בעזרת ידיים מעט מקומחות – שלא יהיה דק מדי, ולמשוח את הבצק בשמן זית.

להוסיף פרוסות של גבינת מוצרלה ועגבניה לסירוגין זה לאחר זה. 

לבזוק קורט מלח מלמעלה על הכל.

 

והנה מאפה נחמד לארוחת ערב חפוזה – ללא שמרים וללא ביצים.