אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

כדורי שוקולד

כדורי שוקולד ללא שוקולד

מערכת אינפוגן | 10.10.2011

מדובר על כדורי ממרח תמרים,  שזו חלופה "בריאה" יותר לנמנעים משוקולד. המראה של כדורי שוקולד, הטעם שונה אבל - מתוק וטעים.

 

 

אבל, גם קינוח מעניין בפני עצמו, 

מתוק טעים המתאים לאירוח ילדים ומבוגרים.

 

מתאים ככיבוד לארוחות החגים בחודש תשרי, ומצוין לאירוח בסוכה.

 

מצרכים:

 

מיכל אחד שלם של ממרח תמרים

 

1/2 כוס טחינה גולמית

 

1/4 כוס סילאן (דבש תמרים)

 

500 גרם ביסקוויטים

 

אופן ההכנה:

 

יש לפורר את הביסקוויטים: אפשרות ראשונה היא במעבד מזון, עדיף בפולסים, עד לקבלת פירורים דקים טחונים היטב.

 

אפשר לשלב את הילדים בטחינת הביסקוויטים על-ידי הכנסת חלק מהם לשקית אחסון כריכים קטנה 

(לא לסגור אותה כדי שלא תקרע מהלחץ),  

ובעזרת מערוך לגלול על-גבי הביסקוויטים ולפוררם מלחץ המערוך.

 

מערבבים בקערה את ממרח התמרים, הסילאן והטחינה.

 

מוסיפים את את פירורי הביסקוויטים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

אם התערובת מעט יבשה ניתן להוסיף לה מעט מים (כף).

 

בעזרת ידיים רטובות לוקחים קומץ מן התערובת ומגלגלים לכדי כדור.

 

את הכדור ניתן לצפות במגוון אפשרויות ידידותיות לילדים (פירוט מטה).

 

יש לשמור את הכדורים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

 

ניתן לאחסון במשך כמה ימים במקרר או תקופה ממושכת יותר בהקפאה.

 

לשידרוג ניתן לגוון ולצפות את הכדורונים - רעיונות לציפוי:

 

אפשר לעטות על הכדורים שבבי קוקוס (לא כולם אוהבים).

 

אפשר לצפות בסוכריות צבעוניות (כמו של עוגת יומהולדת).

 

ניתן להכין עוד פירורי ביסקוויטים (100 גרם ביסקוויטים טחונים דק), בהירים או כהים או משולב.

 

אפשרויות נוספות: שומשום קלוי, מעט סוכר חום, קינמון, קקאו או שילובים של מספר אופציות.

 

הערת בטיחות: יש להמנע משימוש באגוזים ושקדים. יש לוודא כי אין אלרגיות מוכרות בקרב הילדים למרכיבים האלרגניים השונים כמו קינמון, שומשום/טחינה וכדומה

 

שתפו

תגובות