אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

עוגת בננות

עוגת בננות

מערכת אינפוגן | 21.10.2016

עוגה קלה ופשוטה גם עבור אלו שלא שולטים ברזי האפייה, ואלו שתמיד חוששים מלנסות את כוחם באפייה.

 

עוגה שכייף, נוח ומהיר להכין עם הילדים - ועוד יותר כייף וטעים לאכול אותה.

 

מתאים לכל אירוע:

החל מאחר-צהריים חורפי שהוקדש לאפייה ועד לאירוח והגשה לגדולים ולקטנים.

 

המרכיבים של תערובת העוגה כה פשוטים שניתן להגיש אותה כבר לפעוטות בני שנה.

 

 

 

מצרכים:

3 בננות בשלות (עדיף שיהיו בשלות ביותר)

2 ביצים 

2 כוסות קמח תופח

1 כוס סוכר לבן

0.75 כוס שמן קנולה (שלשה רבעי הכוס)

0.5 כוס שמנת חמוצה 15% ומעלה

1 כפית סודה לשתייה

0.5 כפית אבקת אפייה

 

שלבי ההכנה:

בעזרת בלנדר או בלנדר מוט מרסקים את הבננות והשמנת עד לקבלת עיסה אחידה ונוזלית ללא גושים.

 

מוסיפים את שתי הביצים ומערבבים שוב – לקבלת תערובת אחידה.

 

בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים (קמח, סוכר, סודה לשתייה ואבקת האפייה).

מוסיפים לקערה את השמן ובוחשים.

 

מוסיפים לקערה את עיסת החומרים הרטובים (בננות שמנת וביצים), ומערבבים היטב במשך מספר דקות עד לקבלת עיסה אחידה.

 

את התערובת כולה שופכים לתבנית. 

הכמות מספיקה לתבנית עגולה בקוטר 24" או לתבנית מאורכת (אינגליש קייק) או לתבנית שקעים של כ-18 מאפינס .

 

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אופים כ-35 דקות (למאפינס יספיקו כ-20 דקות), ניתן לוודא שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם שננעץ במרכזה ויוצא "יבש".

 

המרות ושינויים:

ניתן להחליף את שמן הקנולה ב-150 גרם חמאה מומסת.

ניתן להחליף  את כוס הסוכר הלבן בכוס וחצי של סוכר חום.

 

לשידרוג העוגה:

ניתן להוסיף לעיסה כחצי כפית של תמצית וניל.

ניתן להוסיף לתערובת האחידה כ-100 גרם שוקולד-צ'יפס.

ניתן להוסיף לתערובת קורט של קינמון (זהירות הקינמון גם כך מאוד דומיננטי).

ניתן לבזוק מעל העוגה המוכנה מעט אבקת סוכר.