אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

ל"ג בעומר בלי מדורה (צילום: Mvegas)

ללא מדורות - ל"ג בעומר בצל קורונה

מאיה עמית - מערכת אינפוגן | 03.05.2020

בל"ג בעומר הקרוב יש איסור מוחלט על מדורות, אז איך נחגוג? אספנו רעיונות של עשייה ועניין בבית.

בדרך כלל מדליקים את המדורות בליל ל"ג בעומר.
חשוב מאוד לזכור כי הדלקת מדורה אינה מצווה, אלא רק מנהג להדליק מדורות בל"ג בעומר. 
לכן, ניתן לקיים נוהג זה בדרכים שונות ויצירתיות.

 

מתי חוגגים את ל"ג בעומר?

 

לפי לוח השנה העברי, היום מתחיל מהערב (שקיעת השמש) ביום שלפניו 
ולפיכך אם ל"ג בעומר חל ביום חמישי, הוא מתחיל למעשה מיום רביעי בלילה. 
אך, זהו רק מנהג – ניתן להדליק את המדורה בלילה לפני, 
או בלילה שאחרי ואפילו במהלך היום עצמו.

 

 

למה מדליקים מדורות?

 

ההסבר הנפוץ להדלקת מדורה בל"ג בעומר
הוא כדי לזכור את פטירתו של רבי שמעון בר יוחאי שאירעה בל"ג בעומר. 
מאמינים כי  ביום פטירתו שרר אור גדול בביתו. 
בנוסף, המדורה והאש מסמלים את סודות התורה שהיו חלק גדול במורשתו.

 

 

השנה לא מדליקים מדורות...


תקנות החירום שמשרד הבריאות הביא לממשלה לאישור 
מטילה איסור על הבערת מדורות במרחב הציבורי בל"ג בעומר.

 

 

אז מה נעשה במקום המדורות?

 

אפשר לעשות ארוחת "על-האש" מנגל משפחתית
אפשר לעשות מסיבת עששיות בחצר או במרפסת - עם משחקי מדורה בלי המדורה.
ואפשר לעשות ארוחה בייתית עם מתכוני מדורה המוסבים לתנור

 

לפניכם שני מתכונים קלאסיים של מדורות להכנה בייתית 

 

תפוחי אדמה אפויים ממש כמו ממדורה - לא תאמינו כמה קל וטעים

מצרכים:

תפוחי אדמה לבנים בינוניים לפי מספר הסועדים 
כוס אחת של מלח גס (לא מלח דק של מלחייה)

אופן הכנה:

  • יש לשטוף היטב את תפוחי האדמה וליבשם.
  • לרפד תבנית אפייה בשני ניירות אפייה כדי שלא ישרפו 
  • מעליהם יש לפזר את כל המלח הגס, אפשר לשים במרכז התבנית גבעה רחבה יחסית
  • להניח את תפוחי האדמה על המלח או מסביב לגבעת המלח שבמרכז 
  • להעביר את התבנית לתנור
  • רק אחרי שתפוחי האדמה בתנור, יש להדליק אותו ולחמם ל-240 מעלות
  • לאפות  עד שתפוחי האדמה שחומים מאוד זה יוצא בערך סביב 40 דקות
  • הצבע צריך להיות שחום, זה צריך להיות ככה. 
  • חייבים לזכור כי משך זמן האפייה תלוי בגודל תפוח-האדמה.
  • אז מורידים הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים עוד 30 דקות 
  • לפני שמוציאים מוודאים שתפוחי האדמה רכים מאוד בפנים - פשוט נועצים סכין חדה.
  • ואז מוציאים, ומניחים לתפוחי האדמה לנוח 10 דקות (הם ממשיכים להתרכך מהאדים שכלואים בפנים) 

אפשר לגוון עם תוספות, הרי אנחנו בבית:
שמנת ופטריות, תירס וגבינה צהובה, שמנת חמוצה ועירית קצוצה, חמאה ומעט פלפל שחור - או כל מה שאתם אוהבים.

אם תרצו - 
אפשר להשתמש במתכון הזה גם עם בטטות, 
אבל זמני האפייה מתקצרים ב- 1/2 מזמן האפייה כי בטטות מתרככות מהר.

 

 

קינוח מרשמלו צלוי בסגנון סמור'ס -מתוק מתוק

 

מצרכים

להכנת עוגיית הביסקוויטים:

200 גרם חמאה רכה
120 גרם סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 כף דבש
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
45 מ"ל שמנת מתוקה
350 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה

לעצלנים ומקצרי הדרך - פשוט קונים 300 גרם ביסקוויטים רגילים או בטעם שוקולד

 

למילוי:

200 גרם שוקולד חלב
2 חבילות מרשמלו

 

אופן ההכנה של עוגיית הביסקוויטים:

  • נכניס לקערת המיקסר את החמאה הרכה, הסוכר החום והדבש ונערבל עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  • נוסיף את תמצית הוניל, הקינמון, המלח והשמנת המתוקה ונערבל שוב עד שהתערובת אחידה.
  • נוסיף את הקמח ונערבל עד שהוא נטמע בעיסה.
  • נמשיך ונאחד את הבצק בידיים, נשטח מעט את הבצק, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה (לפחות).
  • נחמם את התנור לחום 180 מעלות בתכנית טורבו.
  • נוציא את הבצק ונרדד אותו על משטח מקומח, 
  • נחתוך בעזרת סכין מלבנים.
  • מניחים את הביסקוויטים על נייר אפיה ואופים אותם במשך כ- 10 דקות.
  • מצננים היטב על מנת שהעוגיות יתייצבו.

להכנת הסמור'ס בתנור: 

  • מניחים על כל ביסקוויט מרשמלו
  • מעליו מלבן שוקולד בהתאם לגודל הביסקוויט (4-6 קוביות), מכסים בביסקוויט נוסף 
  • ומכניסים לתנור למשך כ-3-4  דקות עד שהשוקולד והמרשמלו מתחילים להנמס.

אפשר גם להכין על המנגל:

אך נדרש לעטוף כל "סנדוויץ" בנייר אלומיניום ולהניח על המנגל למשך כמה דקות.

 

 

חג אין-מדורות שמח!