יש לך חשבון בפייסבוק?
באפשרותך להתחבר למערכת באמצעות חשבון ה-facebook שלך. לחץ/י על הכפתור כדי להתחבר.
באישור משרד החינוך
תעסוקה לעת ערב עם הילדים.
כמובן שאפשר לשנות מעט את הרכב הירקות לפי הטעם האישי, ולפי מה שיש במקרר.
שיהיה בתיאבון...
מצרכים:
קופסת שימורים של אפונה וגזר
קופסת שימורים של גרעיני תירס
1קישוא חתוך לקוביות
1בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
2 כפות מיונז
2כפות שמן קנולה
מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
שמים את הירקות המשומרים בקערה.
מחממים מחבת בינונית עם 2 כפות שמן קנולה את הבצל במחבת על אש בינונית, מכסים ומאדים עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף.
מוסיפים את שיני השום וקוביות הקישוא וממשיכים בחימום תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים את הבצל, השום והקישוא לקערה עם שאר הירקות ומערבבים.
מוסיפים לקערה גם את הביצים, המיונז והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת קלות, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), ואופים כ-30 דקות.
הצעות לשדרוג:
אפשר להשתמש בלקט ירקות קפוא 450 גרם במקום קופסאות השימורים (נדרש להפשיר את הירקות כ4 דקות במיקרוגל).
אפשר לזרות גרגירי שומשום מעל לעיסת הפשטידה טרם החימום.
אפשר ומומלץ להוסיף ספירולינה טריה.
אפשר לשלב לפי טעמם של הילדים גם ירקות נוספים כגון בטטה מבושלת, דלעת, כרובית וברוקולי מאודים.
אפשר לקשט מעל ברצועות פלפל אדום (פחות מומלץ לילדים מתחת לגיל שנתיים).