אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

פשטידת ירקות

פשטידת ירקות

מאיה עמית | 15.07.2016

מתכון לשדרוג ארוחת הערב הסטנדרטית, ועל הדרך גם להכניס קצת עניין וירקות לתפריט התזונה.

תעסוקה לעת ערב עם הילדים.

כמובן שאפשר לשנות מעט את הרכב הירקות לפי הטעם האישי, ולפי מה שיש במקרר.

 

 

שיהיה בתיאבון...

 

מצרכים:

 

קופסת שימורים של אפונה וגזר

 

קופסת שימורים של גרעיני תירס

 

1קישוא חתוך לקוביות

 

1בצל קצוץ

 

2 שיני שום קצוצות

 

2 ביצים

 

2 כפות מיונז 

 

2כפות שמן קנולה

 

מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

שמים את הירקות המשומרים בקערה.

 

מחממים מחבת בינונית עם 2 כפות שמן קנולה את הבצל במחבת על אש בינונית, מכסים ומאדים עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף.

 

מוסיפים את שיני השום וקוביות הקישוא וממשיכים בחימום תוך ערבוב מתמיד.

 

מוסיפים את הבצל, השום והקישוא לקערה עם שאר הירקות ומערבבים. 

 

מוסיפים לקערה גם את הביצים, המיונז והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

מעבירים לתבנית משומנת קלות, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), ואופים כ-30 דקות.

 

הצעות לשדרוג:

 

אפשר להשתמש בלקט ירקות קפוא 450 גרם במקום קופסאות השימורים (נדרש להפשיר את הירקות כ4 דקות במיקרוגל).

 

אפשר לזרות גרגירי שומשום מעל לעיסת הפשטידה טרם החימום.

 

אפשר לשלב לפי טעמם של הילדים גם ירקות נוספים כגון בטטה מבושלת, דלעת, כרובית וברוקולי מאודים.

 

אפשר לקשט מעל ברצועות פלפל אדום (פחות מומלץ לילדים מתחת לגיל שנתיים).