אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

חביתית בננה

חביתית בננה

ליאור גיל (אינפוגן) | 10.11.2014

זו תחילת עונת בננות, ניתן למצוא אותן צהובות ויפות בכל דוכן פירות.

והנה מתכון פשוט וטעים של חביתית בננות, המראה אומנם של פנקייק אך התוכן הוא פשוט "חביתת בננה" - ולכן, כל-כך מתאים השם "חביתית".

 

יש לציין כי מעבר לפשטותו של המתכון בתהליך העשייה וטעמו המצוין, בשל היעדר מרכיב הקמח בו הוא מתאים גם לחולי צליאק ושאר הנמנעים מגלוטן.

 

החומרים הדרושים:

1 בננה, מרוסקת היטב במוט מעיכה (בלנדר מוט)

2 ביצים

מעט שמן צמחי (עדיף קנולה) לטיגון - ניתן להשתמש בספריי

 

מהלך ההכנה:

 

מרסקים את הבננה לעיסה אחידה ללא גושים וחתיכות.

 

טורפים את הביצים.

 

מערבבים היטב את מחית הבננה והביצים הטרופות, לכדי בלילה אחידה

 

משמנים מעט מחבת ומניחים אותה על אש נמוכה.

 

יוצקים בכף גדול או מצקת מהעיסה לתוך המחבת, ממתינים כי יעלו בועות בצידה העליון של החביתית והופכים אותה בעזרת תרווד/מרית.

מטגנים משני הצדדים עד להשחמה.

 

לפני כל הוספת בלילה כדאי לוודא כי המחבת נותרה משומנת דיה, ולחדש את השימון אם נדרש.

 

בתיאבון!!!

 

 

רעיונות לשידרוג:

 

להוסיף רבע כפית קינמון לבלילה.

 

להגיש לצד ממרח חרובים או סילאן.

 

להגיש לצד קוביות או רצועות בננה (לא בצורת עיגול - למניעת חנק פעוטות).