סופגניות אפויות מקמח מלא • אינפוגן גני ילדים

אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

סופגניות בחג

סופגניות אפויות מקמח מלא

מאיה עמית | 26.11.2017

ניסיון נחמד להיטיב עם גוש הבצק המטוגן שאנו מקפידים לאכול בחג.

מרכיבים לכ-40 סופגניות קטנות:


1 קילו קמח חיטה מלאה 70% (או לצור תערובת עצמית של 300 גרם קמח לבן ו-700 גרם קמח מלא)
1 כוס סוכר
4 כפות שטוחות של שמרים יבשים
600 מ"ל חלב קוקוס או מים
2 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס  שמן קנולה
מעט קליפת לימון מגורדת
1/2 כפית מלח

 


אופן ההכנה:


מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד השמן והמלח.
לשים 4 דקות ומוסיפים  בזרם דק את השמן ולאחר מכן גם את המלח.
ממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.

מניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח או לפחות חצי שעה.

בוצעים חתיכות מהבצק ומגלגלים מהם כדורים קטנים ומניחים בתבנית מאפינס משומנת (או בתבנית מאפינס מנייר)

משאירים בצד לתפיחה נוספת של כ-15-30 דקות.

מברישים את הסופגניות בביצה טרופה ואופים ב-200 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהסופגניות מזהיבות (שימו לב כדאי לא לאפות יותר מדי כדי למנוע ייבוש)

מזריקים ריבה או שוקולד מומס (עדיף בעל אחוזי קקאו גבוהים) או ריבת חלב (כדאי ריבת חלב ללא שומן צמחי מוקשה/מוקשה חלקית) לתוך הסופגניה.

לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.

 


הצעות לשידרוג:

אפשר להוסיף לבצק חצי כפית קינמון

להוסיף מעל פרוסות דקות של בננה לעיטור