אינפוגן גני ילדים

CAKE_WITH_APPLE_SOUCE

עוגה בחושה קלה וקלילה

  • מערכת אינפוגן
  • 13.02.2011

עוגה בחושה קלה ונוחה להכנה אפשר להכין ביחד עם הילדים זו עוגה נהדרת וטובה גם לקטנטנים של ממש

 

עוגה בחושה קלה ונוחה להכנה

אפשר להכין ביחד עם הילדים

זו עוגה נהדרת וטובה 

גם לקטנטנים של ממש,

החל מגיל שנה.

 

 

מרכיבים:

5-6 תפוחים (מסוג אהוב או מה שיש בבית)

1 כוס סוכר חום

1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3 כוסות קמח לבן (ניתן להמיר חצי מהכמות לקמח מלא)

1 שקית אבקת אפיה

 

אופן ההכנה:

קולפים ומגלענים את התפוחים (ניתן לחתוך לרבעים), 

מכניסים לסיר ובו מים רותחים שמכסים את התפוחים או לסיר עם מתקן אידוי.

מבשלים/מאדים עד שהתפוחים  מתרככים, שולים אותם מהסיר ומעבירים לקערה .

מועכים את התפוחים לכדי מחית, מומלץ להיעזר בבממחה ידני ("בלנדר מוט")או מעבד מזון.

 

מוסיפים בקערה למחית התפוחים  גם  את הסוכר, השמן והביצים ומערבבים את המרכיבים יחד

עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה - מומלץ לנפות אותם לתוך הקערה ולא לשפוך אותם ישירות.

ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

 

מעבירים את התערובת לתבנית אפיה (קוטר 26) משומנת קלות.

 

אופים כ-80 דקות בתנור שחומם מראש ל150 מעלות, 

עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא"יבש".

 

טיפים לשידרוג:

להוסיף כפית של קינמון לתערובת.

אפשר להוסיף לבלילה  המוכנה 2  תפוחי עץ מאודים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ.

ניתן להוסיףלתערובת חצי כוס סילאן (סירופ תמרים)

 

יש להימנע מתוספת של פירות מיובשים כגון צימוקים וחמוציות או פיצוחים כגון אגוזים  ושקדים, שמתאימים מאוד לעוגה - אך מסכנים בחנק ילדים מתחת לגיל 5.

לקריאת מאמר בנושא סכנת חנק ילדים מפירות יבשים ופיצוחים.