אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

תפוזים

שביל קליפות התפוזים

ליאור גיל | 08.12.2013

תפוזים, תפוזים, טעימים ומזינים. רגע, מה עם הקליפה? לזבל, לאשפה? אולי זה סוג של מיחזור, אולי זו פעילות לאחרי צהריים חורפיים.

 

 

אבל, זה בעיקר טעים ומתוק.

 

שני מתכונים קלים ונחמדים להכנה דווקא מקליפות התפוזים (את הריבה מכינים מכל התפוז פיריו וקליפתו).

 

חורף מתוק...

 

קליפות תפוזים מסוכרות

 

החומרים להכנה:

 

7-6 תפוזים גדולים בעלי קליפה עבה

 

1 ק"ג סוכר 

 

מים

 

סיר גדול עדיף תחתית עבה

 

אופן ההכנה:

 

את התפוזים מקלפים, אפשרות נפלאה היא לאכול את פלחי הפרי ומן הנותר לחתוך לסלט פירות חורפי – לקינוח ארוחת הערב.

 

אפשר לתת לילדים עם חותכני עוגיות בצורות שונות לקרוץ צורות מן הקליפה (כדאי לנצל גם את השאריות כ"צורות יצירתיות במיוחד"). בגילאים הבוגרים יותר אפשר להיעזר גם בחיתוך עם סכיני פלסטיק חד פעמיים. בכל מקרה יש להיות ליד הילדים לעת החיתוך והעיצוב למתן עזרה וכמובן לבטיחות.

 

ניתן לשמור את הקליפות עד כיומיים במקרר בקערה או שקית (פתוחה), אם לא הזדמן לכם לאסוף מספיק קליפות בבת-אחת (נדרש להגיע לכמות במשקל של קילו).

 

יש להשרות את הקליפות בקערה גדולה עם מים (מי-ברז קרים) למשך 24 שעות, על-מנת להפיג את המרירות שבהם. 

 

יש לכסות את הקערה בניילון נצמד שתהיה אטומה.

 

את המים יש להחליף בערך כל שעתיים (בלילה אפשר להניח אותן באותה קערת מים ורק בבוקר שוב להחליף).

 

לאחר מכן מוציאים את הקליפות למסננת ומניחים להן להתייבש, כדאי לוודא כי משקלן אמור להיות בערך קילו. 

 

נשים הקליפות בסיר, נוסיף את הסוכר ונשאיר את הסיר במקרר למספר שעות.

 

נוסיף לסיר עם הקליפות 2 כוסות מים, ונתחיל בבישול.

 

נחמם עד לכדי רתיחה, נקטין את האש ונבשל.

 

יש לבחוש כל כמה דקות בעזרת כף עץ, עד שהקליפות מגיעות למצב בו הנוזל נקרש. 

 

זמן הקרישה – תהיה בערך אחרי שעה עד שעה וחצי, כאשר לוקחים קצת נוזל מהסיר בעזרת הכף, נמתין מספר שניות ואז נהפוך את הכף. 

 

אם הנוזל נשאר על הכף, סימן שהקריש, אם לא - נמשיך לבשל עוד קצת ונבדוק שוב.

 

מסירים את הסיר מן האש, ועל תבנית שטוחה וגדולה שעליה נייר אפייה, נוציא את קליפות הפרי החמות ללא הנוזלים, ונצנן. 

 

את הקליפות שהתקררו נשים בכלי אטום ונאחסן במקרר.

 

הצעות לשדרוג:

 

ניתן לצפות כמחצית מכל רצועה או צורת קליפה בשוקולד.

 

לשם כך נמיס 150-200 גרם שוקולד חלב (שוקולד מריר משתלב טוב יותר אך פחות אהוב על הילדים) עם 2 כפות מים.

 

כל קליפה נחזיק ונטבול  בשוקולד המומס, ונניח אותה על נייר אפייה. את הקליפות עם ציפוי השוקולד נאחסן גם כן בקופסא אטומה, אך נפריד בין השכבות בנייר אפייה כדי למנוע הידבקות.

 

ריבת תפוזים (בערך קילו ריבה)

 

חומרים להכנה:

 

חצי קילו תפוזים  (2-3 תפוזים גדולים)

 

חצי קילו סוכר לבן

 

חצי לימון טרי

 

אופן ההכנה:

 

חותכים את התפוזים לשמיניות על קליפתם, אפשר לחתוך קטן יותר  - תלוי בהעדפתכם.

 

מוודאים שאין גרעינים בפלחים.

 

שמים את התפוזים החתוכים בסיר עם הסוכר ומביאים לרתיחה.

 

מנמיכים את חוזק הלהבה, ומבשלים על אש קטנה במשך כשעה וחצי. 

 

סוחטים מיץ מחצי הלימון, ומוסיפים אותו לסיר.

 

לאחר דקה נוספת מסירים את הסיר מהאש.

 

מצננים היטב את המרקחת  ושומרים בצנצנת אטומה.

 

הצעות לשידרוג:

 

אפשר להכין באותה שיטה ולפי אותו מתכון גם ריבה ממנדרינות, חשוב לוודא שיהיו מתוקות.