אינפוגן גני ילדים

באישור משרד החינוך

פנקייק תפוח בדבש

פנקייק תפוח בדבש

ליאור גיל - infogan (אינפוגן) | 09.09.2014

תפוח ודבש שילוב קלאסי של טעמים עדינים ערבים לחך.

קינוח קל ופשוט לילדים ומבוגרים ברוח החג.

 

 

מתכון פשוט שאפשר להכינו עם הילדים (בזהירות בשלב הטיגון).

 

 

ללקק את האצבעות.

 

 

מצרכים:

 

 

1.5 כוסות חלב 

 

1 ביצה 

 

apple pancake

 

2 כפיות תמצית וניל 

 

2 כוסות קמח לבן

 

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

 

1/3 כוס אבקת סוכר

 

25 גרם חמאה ממומסת (לטיגון)

 

1 כפית קינמון טחון 

 

1תפוח עדיף מזן גרנד-סמיט (ירוק, חמצמץ) קלוף ומגורד על מגרדת דקה

 

2 כפות דבש

 

שלבי ההכנה:

 

שלב ראשון - 

 

יש להקציף את החלב, הביצה ותמצית הווניל יחד בקערה אחת. 

 

לתוך קערה נוספת לנפות את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ולערבב עם אבקת הסוכר. 

 

בהדרגה תוך כדי בחישה יש להוסיף את תערובת החלב. 

 

מוסיפים תוך כדי ערבובגם את הקינמון, התפוח המגורר והדבש.

 

שלב שני - 

 

מחממים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית. 

 

מברישים את המחבת מבמעט חמאה. 

 

בעזרת כף גדולה או מצקת שופכים מתערובת הפנקייק למחבת עיגולים בקוטר 7-9 ס"מ.

 

ממתינים במשך 3 עד 4 דקות או עד שמופיעות בועות על פני שטח הפנקייק. הופכים את החביתית על צידה השני להמשך הטיגון עוד 3 דקות.

 

מסירים את החביתית לצלחת.

 

חוזרים על פעולה זו עם שאר התערובת עד לסיומה - ומגישים...

 

 

הצעות לשדרוג ההגשה:

 

 

1. להגיש לצד כדור  גלידה בטעם וניל.

 

2. להוסיף בהזלפה מעט דבש מעל או סירופ סילאן.

 

3. להוסיף מעל קוביות תפוח גרנד-סמיט שהוקפצו במעט חמאה ודבש והתקרמלו מעט.